BL: Nem szeretem a spanyol ellenfeleket - Xavi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.30. 14:28
null
Igazi presztízscsatára van kilátás, amelyben Xavi szerint egyenlők az esélyek (Fotó: Reuters)
Pikáns párosításnak ígérkezik a spanyol bajnokságban az aranyéremért egymással is versenyt futó, amúgy listavezető Atlético Madrid, valamint a fővárosiaktól egy ponttal elmaradva a második helyen álló FC Barcelona randevúja a labdarúgó BL negyeddöntőjében. Xavi Hernández, a katalánok rutinos középpályása elmondta, hogy nem szereti a spanyol klubok elleni nemzetközi kupameccseket, és a riválist erősítő 22 éves honfitársát dicsérte.

 

„Nem szeretek spanyol klubokkal találkozni a BL-ben, inkább játszunk bármely más ellenféllel, hiszen túl jól ismernek minket – adott magyarázatot Xavi. – Ezért ritkán adódik gólszerzési lehetőség. Az Atlético egyébként is kellemetlen ellenfél, határozottan védekezik és veszélyesen kontrázik. Erős a kerete, amelyben olyan kiváló játékosokat találunk, mint Koke, Diego Costa vagy éppen Arda Turan. Diego Simeone alatt sokat változott a csapat felfogása, hisznek magukban, és úgy lépnek pályára, hogy bárkit képesek legyőzni. Ráadásul remek formában futballoznak. Megnyugtató előnyt kellene szereznünk a madridi visszavágóra, de a továbbjutási esélyeket ötven százaléknak gondolom.”

A középpályás a 22 éves Kokét név szerint is kiemelte az ellenfél keretéből.

EDDIG HÁROM IKSZ
SPANYOL SZUPERKUPA
2013. augusztus 21.: Atlético–Barca 1–1
G: David Villa 12., ill. Neymar 66.)
2013. augusztus 28.: Barca–Atlético 0–0
(A kupát idegenben szerzett góllal a Barca nyerte meg.)
PRIMERA DIVISIÓN, 19. FORDULÓ
2013. november 1.: Atlético–Barca 0–0

velük (az augusztusi spanyol Szuperkupában kétszer döntetlenre végeztek, miként a madridi bajnokin is – a szerk.), tudjuk, hogy a taktikájuk a labdatartásra, és az ellenfél kifárasztására alapul. Szeretnénk a legjobbat kihozni magunkból, hogy elmondhassuk, mi mindent megtettünk. Ehhez arra lesz szükség, hogy szorosan egymás mellett lezárjuk a területeket, és minél kevesebbet legyen a labda az ellenfélnél, mert az az erőssége. Ha az első, barcelonai mérkőzésen sikerülne gólt szereznünk, az nagyon fontos lenne számunkra.”

Koke ugyancsak nem fukarkodott a dicsérő szavakkal, amikor a rivális játékost kellett jellemeznie.

„Látványos dolgokra képes, és amikor birtokolja a labdát, lehetetlen elvenni tőle. Nagyszerű középpályás.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik