BL: Nem pont erre számítottunk... - Arjen Robben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.21. 23:42
null
A müncheni szurkolók öröme teljes lehetett Rómában (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája 3. fordulójában a Bayern München hatalmas meglepetésre idegenben 7–1-es sikert aratott a Roma ellen. A találkozó után Arjen Robben, Daniele De Rossi és Thomas Müller is megszólalt.

 

„A Roma Európa egyik élcsapata, rengeteget készültünk erre a találkozóra, de nem pont erre számítottunk. Egészen csodálatos volt, amit ma a pályán mutattunk. Lehet, hogy közhely, de a hét-egy ellenére is van azért min javítanunk” – mondta a Bayern holland szélsője, Arjen Robben.

„Nincs mit tenni, tanulnunk kell a hibáinkból. Vártuk ezt a találkozót, az egész város meccslázban égett… Sajnálom a szurkolókat, elnézést kell kérnem az egész csapat nevében. Az utolsó percekben is hallottam, ahogy éltetnek minket, fáj, hogy nem tudtunk örömet szerezni nekik” – mondta Daniele De Rossi, a Roma középpályása.

„Nincsenek véletlenek, kőkeményen edzettünk, és meg is lett az eredménye. Elismerem, fura volt, hogy már a félidőben öt góllal vezettünk, de összességében nagyon elégedettek vagyunk” – értékelt Thomas Müller, a bajorok támadója.

„Az én hibám – mondta a Roma trénere, Rudi Garcia. – Teljes volt a mentális és a taktikai összeomlásunk. Az első félidőben hagytuk a Bayernt futballozni a saját stílusában, és ez az én tévedésem. Rossz taktikát dolgoztam ki, sokkal zártabban kellett volna játszanunk, ahogyan a második félidőben tettük. Nézői voltunk a mérkőzésnek, és ez az, amit nagyon nem szeretek, mert egységesnek kell mutatkoznunk és versenyben kell legyünk. Az még feldolgozható dolog, hogy vereséget szenvedsz a Bayerntől, mert most talán a világ legjobb futballcsapata, de egy ekkora pofont kapni azért fájó. A második félidőben egy-két alkalommal Neuer védései is kellettek, hogy ne tudjuk csökkenteni a hátrányunkat, így viszont az egyetlen jó hír ezen a napon számunkra az maradt, hogy a CSZKA Moszkva és a Manchester City döntetlent játszott, így még tervezhetünk a továbbjutással."

„Nincs a két csapat között ilyen nagy különbség, ez egy kisiklás volt a Roma részéről. Amiket a mérkőzés előtt mondtam az ellenfélről, azt egyáltalán nem puszta udvariasságból tettem, biztos vagyok abban, hogy két hét múlva a valós arcukat mutatják majd, és sokkal nehezebb dolgunk lesz – nyilatkozta Pep Guardiola, a Bayern vezetőedzője – Hamar vezetést szereztünk, az megnyugtatott minket, majd nem sokkal később kétszer találtunk be. Tudtuk, hogy mi az ellenfél sebezhető pontja, és ki is használtuk. Játékosaim nagyszerűen teljesítettek, viszont mi is követtünk el hibákat, túl sok lehetőséget adtunk a Romának a felzárkózásra, ezeket ki kell javítanunk."

BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Roma–Bayern München 1–7 (Gervinho 66., ill. Robben 9., 30., Götze 23., Lewandowski 25., Müller 36. – 11-esből, Ribéry 78., Shaqiri 80.)
CSZKA Moszkva–Manchester City 2–2 (Doumbia 64., Natho 86. – 11-esből, ill. Agüero 29., Milner 37.)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 3 3 9–1 +8 9
2. Roma 3 1 1 1 7–9 –2 4
3. Manchester City 3 2 1 3–4 –1 2
4. CSZKA Moszkva 3 1 2 3–8 –5 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik