BL: Nem követhetünk el ilyen hibákat - Arteta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.04. 23:32
null
Az Anderlecht kihasználta, hogy az utolsó fél órára kiürült az Arsenal üzemanyagtartálya (Fotó: Action Images)
Az Arsenal labdarúgócsapata háromgólos előnyét eltékozolva 3–3-as döntetlent játszott hazai pályán az Anderlechttel a Bajnokok Ligája D-csoportjában. Az „ágyúsok” első gólját szerző Mikel Arteta szerint az ilyen összeomlást nem engedhetik meg maguknak.

 

„A fő cél ennek a sorozatnak a kezdetekor a csoport megnyerése volt, ma viszont mindent elbaltáztunk. Az ilyen hibákat nem engedhetjük meg magunknak. Nem futballoztunk a megfelelő szinten, de szerencsére van még két lehetőségünk” – nyilatkozta a lefújás után Mikel Arteta.

Az Arsenal valószínűleg a mostani pontvesztése ellenére is bejut a nyolcaddöntőbe, a csoportelsőségről viszont valószínűleg lemondhatnak a londoniak.

Ez volt az első mérkőzés a Bajnokok Ligájában, amelyen az Arsenal legalább három gólt szerzett és legalább hármat kapott. Arsene Wengert vélhetően most nem ez a statisztikai adat érdekli a leginkább.

„A végeredmény nagyon bosszantó – értékelt az Arsenal francia menedzsere. – Nem volt szerencsénk, mivel az első góljukat les előzte meg. Nem koncentráltunk megfelelően, azt hittük, már megvan a meccs. Fáradtan mozogtunk, és már nem nyertük meg a párharcokat. Én egy percig sem voltam biztos a győzelmünkben, ugyanis végig gyengén védekeztünk. Három-kettőnél már a biztonságot kell szem előtt tartani, de nem voltunk elég óvatosak. Meg kell nyernünk a következő mérkőzésünket, aztán meglátjuk, lesz-e még valódi esélyünk a csoport első helyének megszerzésére.”

„Nehéz megmagyarázni és nem is könnyű, ha három nullás veszítésre állsz az Arsenal ellen a saját otthonában, de megmutattuk a tartásunkat, és amikor szépítettünk, a csapat önbizalomra kapott. Több területünk nyílt, jobban játszottunk és szerencsénk is volt, így megszereztük a második és a harmadik találatot” – értékelt a meccs után Anthony Vanden Borre, a belga csapat duplázó védője.

„A reváns [a brüsszeli 1–2-ért] szebb lett volna egy győzelemmel, de ugyanakkor valami hihetetlent műveltünk, és igen, ez akkor is egyfajta reváns. Kétszer is esélyem nyílt gólt szerezni, ami fantasztikus, de ezért a csapatnak és a minket követő szurkolóknak is köszönetet kell mondanom.”

A bajnokságban látható Dortmundra továbbra sem lehet ráismerni a Bajnokok Ligájában, Jürgen Klopp csapata elképesztő módon pörög az elitligában, és immár továbbjutást ünnepelhet.

„Úgy döntöttem, hogy ugyanazt a csapatot játszatom, mint a Bayern ellen, és azt szerettem volna, hogy játékosaim ott folytassák, ahol a müncheniek elleni első félidőben abbahagyták. A Galatasaray elleni mindkét mérkőzésünkön voltak pillanatok, amikor az ellenfél megmutatta erősségét. Jól védekeztünk mindkét meccsen, de ezúttal még jobbak voltunk, mint Isztambulban, megérdemeltük a győzelmet, de nem tudom, hogy reális volt-e ekkora különbséggel” – mondta a Galatasaray elleni 4–1 után a BVB-edző.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ

Arsenal–Anderlecht 3–3 (Arteta 25. – 11-esből, Sánchez 29., Chamberlain 58., ill. Vanden Borre 61., 72. – 11-esből, Mitrovics 90.)
Dortmund–Galatsaray 4–1 (Reus 39., Papasztathopulosz 56., Immobile 74., Kaya 85. – öngól, ill. Hakan Balta 69.)

AZ ÁLLÁS
1. Borussia Dortmund 4 4 0 0 13–1 +12 12
2. Arsenal 4 2 1 1 9–7 +2 7
3. Anderlecht 4 0 2 2 5–9 –4 2
4. Galatasaray 4 0 1 3 3–13 –10 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik