BL: a Legia és a Maribor sem kapott ki idegenben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.31. 20:50
A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a szerdai játéknapon a ciprusi bajnok Apoel a szlovén bajnok Maribort, a norvég aranyérmes Molde a lengyel Legia Warszawát fogadta, és mindkét találkozó 1–1-es döntetlenre végződött.

Az Apoel agilisan kezdett a Maribor ellen, már a 21. percben vezetést szerzett a portugál támadó, Esmaël Goncalves révén, de az első óra egyáltalán nem a fergeteges támadásokról lesz híres. Egyre bátrabban támadtak viszont a vendégek, különösen a válogatott védő, Aleksander Rajcevic volt aktív, az 56. percben adott is egy gólpasszt a brazil csapatkapitánynak, Tavaresnek. Felpaprikázta az egyenlítés a ciprusiakat, egyre-másra alakították ki a gólhelyzeteket, de a Maribor kapusának, Jasmin Handanovicnak csak elvétve kellett védenie, olyan pontatlanul céloztak az apoelesek.

Sokkal többet rohamozott a Molde–Legia találkozón a norvég házigazda, jó egyórányi futball alatt átlag hárompercenként lőttek kapura – mégis 1–1-et mutatott az eredményjelző, a nigériai Daniel Chima találatára a grúz Vlagyimir Dvalisvili válaszolt. Még rosszabbul esett a Moldének nem sokkal később Fredrik Gulbrandsen kiállítása. Így is akadt helyzete a hazaiaknak a hajrában, de a vendégek szlovák kapusa, Dusan Kuciak mindent védett.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

APOEL (ciprusi)–Maribor (szlovén) 1–1 (Esmaël Gonçalves 21., ill. Tavares 64.)
Molde (norvég)–Legia Warszawa (lengyel) 1–1 (Chima 29., ill. Dvalisvili 69.)

KÉSŐBB:

19.30: Ludogorec Razgrad (bolgár)–Partizan Beograd (szerb)
20.30: Salzburg (osztrák)–Fenerbahce (török)
20.45: Celtic (skót)–Elfsborg (svéd)

A keddi mérkőzésekről ide kattintva olvashat!

Bajnokok Ligája-adatbank ITT!

Terülj, terülj, BL-asztalkám: így nyílik az ajtó a futballelitbe

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik