BL, C-csoport: nagyon megszenvedett az Atléti Foxiékkal Kazahsztánban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.03. 17:49
null
Foxi (jobbra) kiválóan játszott (Fotó: Reuters)
Az Atlético Madrid 0–0-s döntetlent játszott a kazah FK Asztana otthonában a Bajnokok Ligája 4. fordulójában, a keddi játéknap nyitó mérkőzésén. A Benfica 2–1-re legyőzte a Galatasarayt.

ASZTANA–ATLÉTICO MADRID

Intenzív támadófutballt játszott az Asztana, az Atlético Madrid többnyire védekezésre kényszerült. Foxi Kethevoama, a korábban az Újpestben, a Diósgyőrben és a Kecskemétben is légióskodó középpályás kiválóan futballozott, több veszélyes megmozdulása és lövése is volt.

A hazaiak fölényét két adat jellemzi jól. Az egyik, hogy a spanyolok első helyzete a 32. percben adódott, amikor Fernando Torres rontott ziccerben. A másik, hogy az Atlético két év után először kaput eltaláló lövés nélkül zárta az első félidejét egy BL-mérkőzésnek.

A második játékrészben már átvették az irányítást a vendégek, a 74. percben Antoine Griezmann hibázott centikkel. A francia mellett Yannick Ferreira Carrasco volt aktív, két lövéssel is kirukkolt, ám a kaput sem ő, sem más nem tudta bevenni, 0–0 lett a vége.

BENFICA–GALATASARAY

Gól nélküli első félidő után az 52. percben szabadrúgáshoz jutott a Benfica. A felívelést követően Luisao fejelte középre a labdát, Jonas pedig a hálóba lőtte (1–0). Hat perccel később egyenlített a Galatasaray, Lukas Podolski lőtte ki a bal alsó sarkot.

A 67. percben ismét egy pontrúgás okozta a Galatasaray vesztét, szögletet követően Luisao elé került a labda, a védő pedig jobbal a bal felső sarokba bombázott. A találkozó végén Nicolas Gaitánt kiállította a játékvezető, a portugálok azonban megtartották előnyüket, győzelmükkel pedig a Kazahsztánban pontot vesztő Atlético Madridot megelőzve az élre álltak.

BAJNOKOK LIGÁJA

CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
C-CSOPORT
FK Asztana–Atlético Madrid 0–0
Benfica–Galatasaray 2–1 (Jonas 52., Luisao 67., ill. Podolski 58.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Benfica 4 3 0 1 7–4 +3 9
2. Atlético Madrid 4 2 1 1 7–2 +5 7
3. Galatasaray 4 1 1 2 5–7 –2 4
4. Asztana 4 0 2 2 2–8 –6 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik