BL: Simeone szerint csak egy dolog nem változott négy év alatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.15. 23:40
null
Kevin Volland (balra) szerint önbizalmat adhat nekik a madridi döntetlen (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid hazai pályán 0–0-s döntetlent játszott a Bayer Leverkusennel a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 4–2-es összesítéssel a negyeddöntőbe jutott. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Három nagy helyzetünk volt a második félidőben, ha ezek bemennek, továbbjuthattunk volna. Kár, hogy ennyire kikaptunk az első mérkőzésen, de ez a gól nélküli döntetlen itt Madridban önbizalmat ad nekünk” – értékelt a leverkuseni támadó, Kevin Volland, aki szerényen elhallgatta, hogy ő maga is mesterhármasig juthatott volna, ha figyelmesebb.

„Jó kis mérkőzés volt ez, újabb lépést tettünk a megfelelő irányba – mondta a németek legjobbja, a kapus Bernd Leno. – Nem volt ma szerencsénk, az ellenfél kapusa háromszor is hatalmasat mentett. Nagyon jól teljesítettünk, de az első felvonásban már eljátszottuk minden esélyünket a továbbjutásra. Megmutattuk azért most, hogy ha a saját játékunkat játsszuk, felvesszük a harcot egy ilyen nagy csapattal is, mint az Atlético. Büszkék lehetünk a mostani teljesítményünkre!”

„Természetesen csalódottak vagyunk, de csakis a pozitívumokat kell megjegyeznünk erről a mérkőzésről” – csatlakozott hozzájuk Julian Brandt.

„Sokkal jobb járattuk a labdát, mint legutóbb. Nyilvánvalóan tovább akartunk jutni, de ha ez nem is jött össze, fejlődött a csapat, játékosaim erre büszkék lehetnek – nyilatkozta a Bayer edzője, Tayfun Korkut. – Gratulálok az Atléticónak és Jan Oblaknak, aki rengeteget védett. Jól játszottunk, ha nem is olyan dinamikusan futballoztunk, mint szoktunk, és négy ziccerünkből egyet sem értékesítettünk. A legfontosabb nekem az, hogy léptünk egyet előre – ez előző mérkőzések után ezt nem mondhattuk el, de szeretnénk folytatni a fejlődést. A jövőt tartom szem előtt, a legfontosabb számomra az, hogy stílusosabban futballozzunk, és stabilabbak legyünk. Túl sok gólt kapunk, ezen is változtatni kell. A legfontosabb: megyünk előre. A helyzetek kialakításának örülök, az eredménynek nem.”

A vezetőedző kiemelte még, hogy játékosai végre egymásért küzdöttek, és mindenki harcolt. „Ezt akarom látni mindig, a csapat fontosabb, mint az egyén.”

„Néha háromszor is nagyot védesz, máskor meg bemegy az első lövés, ezt nem egyszerű megmagyarázni. Meglátom a labdát, és ugrom is érte… Gyorsan reagáltam ma mindenre, remekül ment a védés. Nagy sikert értünk el a továbbjutással, ezt szurkolóink is tudják. Nagy dolgokat akarunk még véghezvinni” – mondta a találkozó hőse, Jan Oblak.

„Oblak fantasztikus volt, de az ellenfél kapusa is két nagyot védett az első félidőben. A mérkőzés végig nyílt volt. Ő is remekül teljesített – ismerte el a hazaiak mestere, Diego Simeone. – Elégedett vagyok, gratulálnom kell játékosaimnak. Sok minden megváltozott az elmúlt négy évben, de a játékosok mindig mindent beleadtak. Az újabb siker fontos a klubnak is, de mindig fejlődni akarunk, és mindig még többet elérni. A BL nagyon speciális közeg, ezért is fontos, hogy ismét a nyolc közé jutottunk, már negyedik éve.”

Simeone külön kiemelte, mekkora örömet okozott neki, hogy a nemrégiben még az ifiben futballozó Saúl Níguez és Thomas Partey ilyen remekül játszik már a felnőttek között.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

ATLÉTICO MADRID (spanyol)–LEVERKUSEN (német) 0–0
Madrid, Vicente Calderón Stadion, 49 133 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Vrsaljko, Godín, J. Giménez, Lucas Hernández – Koke, Saúl, Thomas Partey, Carrasco (Szavics, 71.) – Griezmann, Á. Correa (N. Gaitán, 65.). Vezetőedző: Diego Simeone
LEVERKUSEN: Leno – Hilbert, Dragovic, Jedvaj, Wendell – Bellarabi, Baumgartlinger, Kampl, Brandt (Bailey, 78.) – J. Hernández (Mehmedi, 81.), Volland (Aránguiz, 88.). Vezetőedző: Tayfun Korkut
Továbbjutott: az Atlético Madrid, 4–2-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik