BL: Guardiola szerint az a lényeg, hogy tulajdonképpen már tovább is jutottak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.04. 23:50
Alaposan visszavágott londoni vereségéért a Bayern München az Arsenalnak, hiszen hazai környezetben a bajorok meg sem álltak öt gólig. Nézzük, hogyan látták az eseményeket a főszereplők!

„Ez volt a megfelelő reakció: kikaptunk Londonban, de akkor is jól teljesítettünk, a mai meccs így olyan volt nekünk, mint egy döntő. Nagy lépést tettünk a továbbjutás felé – értékelt boldogan a németek spanyol edzője, Josep Guardiola. – Ha nyerünk az Olympiakosz ellen, akkor megnyerjük a csoportot. Remek képességű játékosaim vannak, de túl sok labdát veszítettünk el az első félidőben, és sokszor letámadtak bennünket. Aztán az első gól után már sokkal könnyebb dolgunk volt, és a szurkolóinktól is fantasztikus támogatást kaptunk. Az első tíz percet leszámítva elégedett vagyok azért az első játékrésszel is, a másodikban viszont ismét akadtak gondjaink, ám előfordul az ilyen, ha folyamatosan teljes erőből támad egy csapat, márpedig mi ilyenek vagyunk. Tulajdonképpen már ott vagyunk az egyenes kieséses szakaszban, és ez az, ami számít.”Josep Guardiola. – Ha nyerünk az Olympiakosz ellen, akkor megnyerjük a csoportot. Remek képességű játékosaim vannak, de túl sok labdát veszítettünk el az első félidőben, és sokszor letámadtak bennünket. Aztán az első gól után már sokkal könnyebb dolgunk volt, és a szurkolóinktól is fantasztikus támogatást kaptunk. Az első tíz percet leszámítva elégedett vagyok azért az első játékrésszel is, a másodikban viszont ismét akadtak gondjaink, ám előfordul az ilyen, ha folyamatosan teljes erőből támad egy csapat, márpedig mi ilyenek vagyunk. Tulajdonképpen már ott vagyunk az egyenes kieséses szakaszban, és ez az, ami számít.”

„Az volt a célunk ezen a mérkőzésen, hogy nyerjünk, ugyanis kulcsfontosság meccs volt, mert ha nem gyűjtünk három pontot, nehéz dolgunk lett volna a továbbiakban. Jól kezdtünk, de aztán kiengedtünk, nem koncentráltunk megfelelően, ezért a második félidőben sokat hibáztunk. Összességében teljesítettük a feladatukat, így elégedett vagyok, bár jobban kell koncentrálnunk a továbbiakban” – törekedett a tökéletesség felé Thomas Müller, a hazaiak duplázó csatára.

„Csak gratulálni lehet a Bayernnek a teljesítményéért, ugyanakkor mi alaposan megkönnyítettük a dolgát, mert elképesztően rosszul védekeztünk – mérgelődött az Arsenal francia menedzsere, Arsene Wenger. – Ilyen futballal nem jutunk messzire! Semmilyen pozitívumot nem tudok felemlíteni most részünkről, vannak még ugyan esélyeink a továbbjutásra, de ezek minimálisak. Ha így játszunk a későbbiekben is, mint most, nem lépünk tovább a csoportból; de ha a Bayern így teljesít az Olympiakosz ellen, mint ma este, legyőzi. Van egy kis esélyünk a legjobb tizenhat közé lépésre, de innentől a Premier League-re kell koncentrálnunk.”

„Szembe kell néznünk a realitásokkal, a ma látott Bayern a sportág csúcsa, és meg kell értenünk, hogy amit ma mi nyújtottunk, az nagyon kevés. Olyan világban élünk, ahol szembe kell nézni az igazsággal” – tette hozzá Wenger.

„Csalódott vagyok, túl korán lőttek gólt, és ezután rátaláltak saját ritmusukra, és innentől már nem tudtunk mit kezdeni velük, de egyébként is bátortalanul futballoztunk – sóhajtott a lefújás után Per Mertesacker, az Arsenal német védője. – Most meg kell nyernünk mindkét hátralévő mérkőzésünket, és két góllal elverni az Olympiakoszt, azaz nincs még lefutva a továbbjutás kérdése, és tudjuk, mit kell tennünk. El kell magunktól hárítani a negatív energiát, ott kell folytatnunk, ahol legutóbb abbahagytuk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik