BL: Mourinho elárulta, mivel szuggerálta játékosait

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.05. 07:05
null
José Mourinho a Dinamo Kijev elleni győzelem után levegőhöz jutott (Fotó: Action Images)
Willian hajrábeli szabadrúgásgóljával a Chelsea 2–1-re legyőzte a Dinamo Kijevet a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján – a bajnoki bukdácsolás miatt nehéz helyzetben lévő menedzser, José Mourinho legnagyobb örömére.

„A továbbjutáshoz nem kellett volna feltétlenül győznünk, szóval nem volt dráma egy-egynél sem, a következő két meccs megnyerésével mindenképpen továbbjuthattunk volna – mondta a lefújás után José Mourinho, akit éltetett a londoni publikum, többször zengett a »Stand Up For The Special One«. – Az viszont fontos volt, hogy jól reagáljunk egy rossz fejleményre. A korábbi meccseinken is voltak jó periódusaink, de amikor jött egy rossz pillanat, a játékosok nem tudták elviselni, és képtelenek voltak összeszedni magukat. Ha tíz-tizenöt perccel a vége előtt egyenlít az ellenfél, aztán mégis nyersz, na, az már valami. Az utóbbi napokban sokszor mondogattam a játékosoknak: »Ha rosszul alakulnak a dolgok, akkor szembe kell nézni a problémával. Nem hagyni, hogy elvegye a kedved, hinned kell kitartóan!« Fantasztikusan csinálták. El kell ismernem, a Dinamo nagyon jó csapat, sokkal jobb, mint amikor kétezer-tízben az Interrel játszottunk ellene. Az utóbbi tíz évben nem nagyon kellett tartani az orosz és ukrán kluboktól, de a helyzet változóban van.”

Szerhij Rebrov szavaiból kiderült, hogy nagy volt a csalódottság az ukrán öltözőben a lefújás után, hiszen nagyon közel voltak a bravúrhoz.

„Az első félidőben nem voltunk elég agresszívak, de az is igaz, hogy a Chelsea nem nagyon engedett minket ellentámadásokat építeni – fogalmazott a Dinamo Kijev vezetőedzője. – Sajnálom, hogy hiába figyelmezettem a játékosokat a szabadrúgásaikra, arra, hogy a tizenhatos közelében ne szabálytalankodjunk, mert kitűnő rúgóik vannak.”

A Bayern München alaposan visszavágott londoni vereségéért az Arsenalnak, hiszen hazai környezetben a bajorok meg sem álltak öt gólig.

„Ez volt a megfelelő reakció: kikaptunk Londonban, de akkor is jól teljesítettünk, a mai meccs így olyan volt nekünk, mint egy döntő. Nagy lépést tettünk a továbbjutás felé – értékelt boldogan a németek spanyol edzője, Josep Guardiola. – Ha nyerünk az Olympiakosz ellen, akkor megnyerjük a csoportot. Remek képességű játékosaim vannak, de túl sok labdát veszítettünk el az első félidőben, és sokszor letámadtak bennünket. Aztán az első gól után már sokkal könnyebb dolgunk volt, és a szurkolóinktól is fantasztikus támogatást kaptunk. Az első tíz percet leszámítva elégedett vagyok azért az első játékrésszel is, a másodikban viszont ismét akadtak gondjaink, ám előfordul az ilyen, ha folyamatosan teljes erőből támad egy csapat, márpedig mi ilyenek vagyunk. Tulajdonképpen már ott vagyunk az egyenes kieséses szakaszban, és ez az, ami számít.”

„Az volt a célunk ezen a mérkőzésen, hogy nyerjünk, ugyanis kulcsfontosság meccs volt, mert ha nem gyűjtünk három pontot, nehéz dolgunk lett volna a továbbiakban. Jól kezdtünk, de aztán kiengedtünk, nem koncentráltunk megfelelően, ezért a második félidőben sokat hibáztunk. Összességében teljesítettük a feladatukat, így elégedett vagyok, bár jobban kell koncentrálnunk a továbbiakban” – törekedett a tökéletesség felé Thomas Müller, a hazaiak duplázó csatára.

„Csak gratulálni lehet a Bayernnek a teljesítményéért, ugyanakkor mi alaposan megkönnyítettük a dolgát, mert elképesztően rosszul védekeztünk – mérgelődött az Arsenal francia menedzsere, Arsene Wenger. – Ilyen futballal nem jutunk messzire! Semmilyen pozitívumot nem tudok felemlíteni most részünkről, vannak még ugyan esélyeink a továbbjutásra, de ezek minimálisak. Ha így játszunk a későbbiekben is, mint most, nem lépünk tovább a csoportból; de ha a Bayern így teljesít az Olympiakosz ellen, mint ma este, legyőzi. Van egy kis esélyünk a legjobb tizenhat közé lépésre, de innentől a Premier League-re kell koncentrálnunk.”

„Szembe kell néznünk a realitásokkal, a ma látott Bayern a sportág csúcsa, és meg kell értenünk, hogy amit ma mi nyújtottunk, az nagyon kevés. Olyan világban élünk, ahol szembe kell nézni az igazsággal” – tette hozzá Wenger.

„Csalódott vagyok, túl korán lőttek gólt, és ezután rátaláltak saját ritmusukra, és innentől már nem tudtunk mit kezdeni velük, de egyébként is bátortalanul futballoztunk – sóhajtott a lefújás után Per Mertesacker, az Arsenal német védője. – Most meg kell nyernünk mindkét hátralévő mérkőzésünket, és két góllal elverni az Olympiakoszt, azaz nincs még lefutva a továbbjutás kérdése, és tudjuk, mit kell tennünk. El kell magunktól hárítani a negatív energiát, ott kell folytatnunk, ahol legutóbb abbahagytuk.”

EMLÉKEZTETŐ

BAJNOKOK LIGÁJA, 4. FORDULÓ

G-CSOPORT
Chelsea (angol)–Dinamo Kijev (ukrán) 2–1
(Dragovic 34. – öngól, Willian 83., ill. Dragovic 78.)
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Porto (portugál) 1–3 (Zahavi 75. – 11-esből, ill. Tello 19., André 49., Layún 72.)

A CSOPORTRÓL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Porto 4 3 1
9–4 +5 10
2. Chelsea 4 2 1 1 7–3 +4 7
3. Dinamo Kiev 4 1 2 1 5–4 +1 5
4. Maccabi Tel-Aviv 4

4 1–11 –10 0

F-CSOPORT
Bayern München–Arsenal 5–1 (Lewandowski 10., Th. Müller 29., 89., D. Alaba 44., Robben 55., ill. Giroud 69.)
Olympiakosz Pireusz–Dinamo Zagreb 2–1
(F. Pardo 65., 90., ill. Ar. Hodzic 21.)

A CSOPORTRÓL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 4 3 1 13– 3 +10 9
2. Olympiakosz 4 3 1 6– 6 0 9
3. Arsenal 4 1 3 6–10 –4
3
4. Dinamo Zagreb 4 1 3 3– 9 –6
3

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik