BL: most már tudni, ki vezeti a Juventus-Barcelona döntőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.18. 19:33
null
Cüneyt Cakir vezeti a Juventus–Barcelona BL-döntőt (Fotó: Reuters)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése értelmében Cüneyt Cakir vezeti a Juventus–Barcelona Bajnokok Ligája-döntőt. Az Európa-liga fináléjában az angol Martin Atkinson fújja a sípot.

 

A 38 éves Cüneyt Cakir számára nem lesz ismeretlen a BL-döntő hangulata, hiszen a tavalyi fináléban, a Real Madrid–Atlético Madrid összecsapáson negyedik játékvezetőként tevékenykedett. A török bíró a 2012-es Európa-bajnokság döntőjében is tartalék játékvezetőként működött közre, valamint ő vezette a 2014-es vb-n a tizenegyespárbajba torkolló Hollandia–Argentína elődöntőt.

Cakir a mostani szezonban négy BL-meccsen, és három El-mérkőzésen fújta a sípot, a legrangosabb európai kupasorozatban legutóbb a PSG–Chelsea (1–1) nyolcaddöntős párharc első meccsén látta el a játékvezetői feladatokat. Munkáját a fináléban asszisztensként Bahattin Duran és Tarik Ongun segíti, míg az alapvonali játékvezetők Hüseyin Göcek és Baris Simsek lesznek. A negyedik számú bírónak a svéd Jonas Erikssont jelölték ki.

A Juventus–Barcelona Bajnokok Ligája-döntőre június 6-án kerül sor Berlinben.

Az ukrán Dnipro és a címvédő spanyol Sevilla részvételével rendezendő Európa-liga-döntőt az angol Martin Atkinson vezeti. A 44 éves bíró a jelenlegi idényben hat BL-meccsen fújta a sípot – többek között a Juventus–Real Madrid elődöntőben –, ám az El-ben csak egy találkozón kapott szerepet.

Atkinson számunkra is ismerős lehet, hiszen 2013 októberében ő dirigált az emlékezetes Hollandia–Magyarország (8–1) világbajnoki selejtezőn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik