BL: Mit mondhatnék a gólokról? Mi egyet lőttünk, ők hármat – Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.27. 00:11
null
Jürgen Klopp, a csalódott liverpooli menedzser (Fotó: AFP)
A Liverpoolból Jordan Henderson, Virgil van Dijk és a menedzser, Jürgen Klopp is értékelte a Real Madrid ellen 3–1-re elveszített Bajnokok Ligája-finálét. Egyetértenek abban, hogy Mohamed Szalah elvesztése nagy érvágás volt az angol csapatnak, és a két nagy hibát ejtő Loris Karius mellett is kiálltak.

 

Jordan Henderson, a Liverpool csapatkapitánya kiállt csapattársa, Loris Karius mellett, szerinte nem szabad őt hibáztatni, és arra is felhívta a figyelmet, hogy csapatként jutottak a döntőbe, csapatként is veszítették el azt. Az angol középpályás összefoglalta a mérkőzést.

„Ezen az estén nem voltunk elég jók, de büszke vagyok a társaimra és a szurkolókra is, akik eljöttek buzdítani minket. Bízom benne, hogy tovább tudunk lépni a ma történteken. Most jön egy világbajnokság, majd elég hamar elkezdődik az új szezon, szóval nem rágódhatunk rajta sokáig. Biztosan fájni fog, de tovább kell lépnünk.”

„Bosszantó meccs volt – folytatta Henderson. – Az első 30-35 percben többet birtokoltuk a labdát, és voltak is helyzeteink, de nem tudtunk élni velük. Szalah sérülése után egyre inkább átvették az irányítást, ám az első találatuk után gyorsan egyenlítettünk. Később is hittünk benne, hogy tudunk még gólt szerezné, ám ez végül nem jött össze. Megérdemelten nyert a Real Madrid, jobb volt ma este.”

Mohamed Szalah hiányát Virgil van Dijk is kiemelte.

„Borzasztó érzés. Persze tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. Soha többé nem akarom ezt megtapasztalni. Szalah nagyon fontos tagja a csapatunknak, hiányzott a jelenléte” – fogalmazott a holland

Jürgen Klopp az angolok menedzsere is reagált a döntőn látottakra.

„A tervünk csupán annyi volt, hogy győzelemre játszunk – kezdte a német tréner. – Jól nyitottuk a meccset, úgy futballoztunk, ahogyan azt elképzeltük. A Sergio Ramos és Szalah közti szituáció nagyon rosszul nézett ki, egyenesen sokkolta a csapatot, mélyre zuhantunk akkor.”

Kloppot az egyiptomi játékosról is kérdezték, s nem szolgált biztató hírekkel.

„Egy biztos, ez nagyon súlyos sérülés. Kórházba vitték, ahol röntgenezik. Nem lehet tudni, hogy kulcscsont vagy váll, de nagyon aggasztó a helyzet” – mondta a Pool menedzsere, aki a gólokról is beszélt.

„Mit is mondhatnék, mi egyet szereztünk, ők pedig hármat. Karius is tudja, mindenki tudja. Sajnálatos, hogy ilyen történik egy döntőben, egy ilyen remek szezon után. Együtt érzek a kapusunkkal, ő egy fantasztikus srác. Gareth Bale ollózós gólja pedig hihetetlen volt.”




BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
Real Madrid
(spanyol)Liverpool (angol) 3–1 (0–0)
Kijev,Olimpiai Stadion.V:Milorad Mazsics (szerb)
REAL MADRID:K. Navas – Carvajal (Nacho, 37.), Ramos, Varane, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Isco (Bale, 61.), Benzema (Asensio, 89.), C. Ronaldo.Vezetőedző:Zinédine Zidane
LIVERPOOL:Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner (Can, 83.) – Szalah (Lallana, 30.), Firmino, Mané.Menedzser:Jürgen Klopp
Gólszerzők:Benzema (51.), Bale (64., 83.), ill. Mané (55.)

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik