BL: Wenger szerint mentálisan nem elég erősek a továbbjutáshoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.17. 23:44
null
Az Arsenal ismét a BL-nyolcaddöntő után lép le az elitliga színpadáról (Fotó: Action Images)
A Monaco hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett az Arsenaltól, de 3–3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal bejutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. Olivier Giroud szerezte meg a vezetést a londoniaknak, majd Aaron Ramsey találatának köszönhetően egy gólra került a legjobb nyolctól az Arsenal. Végül ott is maradt... Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

„Mindent beleadtunk, az Arsenal azért jött ide, hogy kiharcolja a továbbjutást, s bizony nulla kettő után kivert bennünket a hideg veríték! Az Arsenal nagyszerűen játszott, de kemények voltunk mi is. Gratulálok csapatomnak, továbbjutottunk! Lehet, hogy csúnyán futballozunk, és joggal kritizálnak, de mi mentünk tovább" – örömködött a lefújást követően a hazai Nabil Dirar.

„Nem nagyon akartunk nyíltan futballozni, mert az Arsenal jól kezdett, góllal, aztán meg nagy nyomás alá kerültünk. De továbbmentünk, és csak ez számít. Jó lenne azért elkerülni a következő körben a PSG-t..." – fogalmazott a ma is rengeteget dolgozó szűrő, Geoffrey Kondogbia.

„Ezt vártuk, egy nagyon kemény meccset. Az Arsenal kihasználta a hibáinkat, de ezzel számoltunk is. Megérdemeljük a továbbjutást, mivel idegenben 3–1-re győztünk, az Arsenal meg itt csak 2–0-ra. A negyeddöntőben minden rivális velünk akar játszani, az biztos! Elismerésemet szeretném kifejezni a játékosaimnak, csodálatos élmény, hogy a nyolc közé jutottunk, teltházas stadion előtt. Senki sem hitte volna, hogy eljutunk idáig” – értékelt Leonardo Jardim, a Monaco trénere.

„Azt hiszem, a jobbik csapat ment tovább, megérdemelték a továbbjutást, főleg az első mérkőzés miatt. Most megpróbáltunk mindent, de abszolúte mindent, ám kevésnek bizonyult. Pedig kettőnél több gólt is szerezhettünk volna ma. Jól reagáltunk a londoni vereségre, jól futballoztunk, most sajnálhatjuk csak igazán, hogy olyan súlyosan kikaptunk az első találkozón. De hát ez a BL szépsége, hogy elég egyetlen rossz meccs, és már ki is estél – így a lefújás követően az Arsenal csapatkapitánya, Per Mertesacker. – A Monaco remekül futballozott, főleg idegenben. Ha mi ott folytatjuk, ahol ma abbahagytuk, akkor a bajnokságban és az FA-kupában is sokra visszük. De ha úgy megy majd, mint az első mérkőzésen a Monaco ellen, akkor nem jutunk be ismét a BL-be."

„Korábban a Bayern München és a Barcelona ütött ki minket – nem lebecsülve a Monacót, de most jobb esélyünk volt a továbbjutásra. Majdnem el is értük ezt ma, de végül az történt, mint mostanában minden évben. Túl nagy előnyt adtunk az ellenfélnek az első mérkőzésen. Ismét közel álltunk a továbbjutáshoz, de ismét elbuktunk" – kesergett Aaron Ramsey, az Arsenal középpályása.

„Nem egyszerű három góllal nyerni, bár megvoltak a lehetőségeink ehhez, ám nem éltünk velük. Túl sok hibát követtünk el ahhoz, hogy továbbjussunk. Őszintén szólva: nem volt erre igazi esélyünk, mert mentálisan nem voltunk elég erősek a továbbjutáshoz. Csak gratulálni tudunk a Monacónak, megérdemli helyét a legjobb nyolc között. Ismét megfizettük hibáink árát, az első mérkőzésen eldőlt minden, hiába futballoztunk Monacóban lelkesen és remekül" – mondta a lefújást követően Arsene Wenger, az Arsenal francia menedzsere.

„Tettük, amit kell, sajnálhatjuk az első meccsen történteket. Minden évben ez van, az első mérkőzésen nem koncentrálunk eléggé” – ismerte el Laurent Koscielny, az Arsenal védője. Olivier Giroud hozzátette: „Borzasztóan csalódott vagyok, mert mindent beleadtunk, de kikaptunk. Hajtottunk pedig a harmadik gólért, amikor ziccerbe kerültünk, nem értettük meg egymást Alexis Sánchezzel, a kapus meg védett. Fel kell emelnünk fejünket, sok van még hátra az idényből”.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

MONACO–ARSENAL 0–2 (Giroud 36., Ramsey 79.)
Továbbjutott
: a Monaco, 3–3-mal, idegenben szerzett több góllal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik