BL: „Minden erőnkkel azon leszünk, hogy kiejtsük a Realt"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.08. 22:10
A Galatasaray háromgólos hátrányt halmozott fel a Real Madrid elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő első felvonásán, ezzel együtt legalább meg akarja nehezíteni a spanyol csapat továbbjutását kedden. De ez csak a minimum – derült ki a hétfői isztambuli sajtótájékoztatón.

Fatih Terim, a Galatasaray vezetőedzője biztosította a hétfői sajtótájékoztató résztvevőit, hogy mélységesen egyetért kollégájával, José Mourinhóval: a helyében ő is boldogtalan lenne, ha a Real Madrid edzőjeként kedden 2–0-ra kikapna a Galatasaraytól. Rögtön hozzátette, előfordulhat, hogy Mourinho szomorúan utazik haza.egyetért kollégájával, José Mourinhóval: a helyében ő is boldogtalan lenne, ha a Real Madrid edzőjeként kedden 2–0-ra kikapna a Galatasaraytól. Rögtön hozzátette, előfordulhat, hogy Mourinho szomorúan utazik haza.

„A futballban minden lehetséges, de amikor a Real Madrid az ellenfél, persze nem könnyű a helyzet. A Galatasaray természetesen mindent megpróbál majd, garancia erre a játékosaim lelkesedése és ambíciója. A Real a világ legjobb csapatainak egyike, mi mégis megpróbáltuk játszani a futballt ellene, szerintem ebben sikeresek is voltunk. Biztos vagyok benne, hogy a keddi mérkőzés is szórakoztató lesz.”

Bár Terim azt mondja, kedd este nem az eredmény a fontos, mondandója folytatása nem hagy kétséget afelől, hogy a török tréner hisz a csodában.

„A Galatasaray céljai nem változnak. Ha van egy cél, akkor azt a Galatasaray el akarja érni – fogalmazott Terim, aki már az eddig elértekkel is elégedett: – Akkor értékelhetjük csak igazán, amit eddig elértünk, ha végignézünk a már kiesett huszonnégy csapat névsorán.”

Terim szomorúan jegyezte meg, hogy az eltiltott Burak Yilmaz személyében az egyik legfontosabb játékosát lesz kénytelen nélkülözni a Real ellen. Játszhat viszont Selcuk Inan, aki a kiadós madridi vereség ellenére nem tett le a továbbjutásról:

„Amikor Fatih Terimmel megérkeztünk a Galatasarayhoz, a csapat rossz állapotban volt, most pedig Európa nyolc legjobbja közé tartozik. Erre büszkék lehetünk. Kedden a világ egyik legjobbja, a Real Madrid ellen játszunk, amit élvezni akarunk. Tudjuk, rossz eredményt értünk el az első mérkőzésen, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy kiejtsük a Real Madridot. A legrosszabb esetben legalább győzni szeretnénk.”

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ – A PROGRAM
VISSZAVÁGÓK
Április 9., kedd
Borussia Dortmund (német)–Málaga (spanyol) – az első mérkőzésen 0–0
Galatasaray (török)–Real Madrid (spanyol) – az első mérkőzésen 0–3
Április 10., szerda
Barcelona (spanyol)–PSG (francia) – az első mérkőzésen 2–2
Juventus (olasz)–Bayern München (német)– az első mérkőzésen 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik