BL: Messi Kijev után Budapestet is kihagyhatja

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2020.11.30. 21:55
null
Lionel Messi kihagyhatja a budapesti túrát – kedden kiderül (Fotó: AFP)
Lionel Messi másodszor léphet pályára a magyar fővárosban, de csak kedden dől el, hogy a kijevi meccset kihagyó argentin klasszis a csapattal tart-e.

 

Törheti a fejét Ronald Koeman vezetőedző. A Barcelonának már az októberi, hazai mérkőzésen (5–1) is gondot okozott Tokmac Nguen semlegesítése, és a spanyolországi találkozóhoz képest jóval foghíjasabb lesz a katalánok védelme. Az október 20-i mérkőzésen az akkor kiállított Gerard Piqué és Clément Lenglet kezdett a hátsó alakzat tengelyében, ezúttal viszont szinte biztos, hogy egyikük sem léphet pályára, ahogyan a hozzájuk hasonlóan sérült Samuel Umtiti, Ronald Araújo és Sergi Roberto sem. Bár a spanyol lapok szerint van rá csekély esély, hogy a hétvégi, Osasuna elleni mérkőzésen sérülést szenvedő Clément Lenglet játszhat, erről csak a keddi edzést követően dönt a szakmai stáb.

És bizonyára ekkor dől el az is, hogy Lionel Messi Budapestre utazik-e. Az argentin csatár a múlt héten a Dinamo Kijev elleni összecsapásra nem tartott a csapattal, amely nélküle is könnyed, 4–0-s győzelmet aratott. Ráadásul azzal a sikerrel a továbbjutást is elérte, vagyis elképzelhető, hogy a hétvégi, Cádiz elleni találkozó előtt újra pihenőt kap a hatszoros aranylabdás. A Ferencváros szempontjából ez nyilván óriási könnyebbséget jelentene, másfelől viszont több szempontól kiemelt jelentőségű lenne a pályára lépése.

Leginkább azért, mert tizenöt évvel ezelőtt, 2005 augusztusában Budapesten, a régi Puskás Ferenc Stadionban, a Magyarország elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be az argentin válogatottban. Sok öröme nem lehetett az argentinok 2–1-es győzelmét hozó találkozóban, mert nem egészen egy perccel a becserélése után kiállították. Ráadásul történelmet is írhat szerdán. Jelenleg 641 gólnál jár a Barcelona színeiben, és már csak kettő hiányzik ahhoz, hogy utolérje Pelét, aki 643 gólt szerzett a Santos színeiben, amivel abszolút rekorder.

Lionel Messi ebben az idényben a bajnokságban négy, a BL-ben három gólnál jár. A hétvégén Diego Maradona előtt tisztelegve a Newell's Old Boys 1993-ban használatos piros-fekete szerelését idéző mezében ünnepelte a gólját (amiért a FIFA szabályzata szerint háromezer eurós bírságra számíthat), sőt, egy mozdulattal még a legendás „Isten keze” gólt is megpróbálta felidézni.     

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ

G-CSOPORT
21.00:
FERENCVÁROS–Barcelona (spanyol), Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Juventus (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán) (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona4413–2+1112
2. Juventus4318–4+49
3. Dinamo Kijev4133–10–71
4. FERENCVÁROS4135–13–81

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik