BL: Megpróbálunk ismét csodát tenni – Di Francesco

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.02. 14:09
null
Edin Dzekóban (jobbra) bízik az AS Roma a Liverpool elleni BL-visszavágón (Fotó: AFP)
Óriási feladat előtt áll az AS Roma labdarúgócsapata, amely az idegenbeli 5–2-es vereség után hazai pályán próbál meg újabb csodát tenni a Bajnokok Ligájában. Az olaszoknak ehhez elég lenne egy olyan 3–0-s siker, mint három héttel ezelőtt az FC Barcelona ellen.

 

 

„Mindent beleadunk, hogy valami újabb nagyszerű tettet vigyünk véghez. Hinnünk kell magunkban, és ezzel a mentalitással, ezekkel a szurkolókkal és a csapatot körülvevő szenvedéllyel megpróbálunk ismét csodát tenni. Örülök, hogy messzire jutottunk, de sohasem elégszem meg ennyivel. Arra törekszünk, hogy ott lehessünk a kijevi döntőben” – nyilatkozta Eusebio Di Francesco, az AS Roma edzője.

A szakember úgy fogalmazott, a Liverpool nagyon veszélyes csapat, és könnyen megbosszulhatja magát, ha elég területhez jutnak a villámgyors játékosai. „Egy dolgot tisztázni akarok: el tudnak képzelni a Bajnokok Ligája elődöntőjében olyan csapatot, amely hetvenezer ember előtt hazai pályán megadja magát? Nem. Harcolnunk kell, minden erőnkre szükségünk lesz. Akkor akár négy-egyre is végződhet a meccs, a lényeg, hogy lássam a lelkesedést a játékosaimon, a vágyat, hogy szeretnénk átlépni a saját határainkat.”

Az AS Roma a szezonban még nem kapott gólt a hazai Bajnokok Ligája-mérkőzéseken, egyedül az Atlético ellen szenvedett (szeptember 12-én gól nélküli döntetlent ért el), azóta négyszer győzött (Chelsea 3–0, Qarabag 1–0, Sahtar 1–0, FC Barcelona 3–0).

KLOPP BÁTOR LIVERPOOLT VÁR

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere azt mondta, az álmaikért harcolnak. „Sokan azt gondolhatják, hogy a hazaiaknak csupán három-nullára nyerniük kell, s megvan a továbbjutásuk. De azért ott leszünk mi is, és nem maradunk bent az öltözőben. Erre vártunk, hogy nagy meccsen nagy célokért futballozhassunk. Ha valóban nyerni akarsz, akkor el kell fogadnod, hogy veszíthetsz. Nagyon bátornak kell lennünk.”

Az angolok idegenbeli mérlege szenzációs: hat mérkőzésből egyszer sem kaptak ki, két döntetlen mellett négyszer is győztek, Portóban 5–0-ra, Mariborban 7–0-ra. Egyetlen ellenfél volt, amely három gólt szerzett ellene, de a sevillai csata is 3–3-mal ért véget végül.

SZALAH VAGY DZEKO?

Az első mérkőzés hőse a Liverpool egykori római csatára, Mohamed Szalah volt, aki két gólja mellett két gólpasszt is adott. „Szalah egészen kivételes képességű játékos, de nincs három emberem, hogy ráállítsam őket. A játékosaimnak több felelősséget kell vállalniuk, abban bízom, hogy ezúttal Edin Dzeko lesz a kulcsszereplő. Remélem, ő lesz az az ember, aki a különbséget jelenti a két csapat között” – nyilatkozta Eusebio Di Francesco.

Az olaszok edzője hozzátette, egyszerűen nem változtathatja meg az egész taktikát egy olyan játékos miatt, aki ebben a szezonban már 43 gólt szerzett tétmérkőzéseken.

„Sokkal jobb összmunkára lesz szükségünk ellene” – vélekedett.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
20.45:
Roma (olasz)–Liverpool (angol) (Tv: M4 Sport, Sport1)
Az első meccs végeredménye: 5–2 a Liverpool javára
A várható kezdőcsapatok (az UEFA.com szerint):
AS Roma: Alisson – Florenzi, Manolasz, Fazio, Kolarov – Nainggolan, De Rossi, Pellegrini – Schick, Dzeko, El Shaarawy
Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner – Szalah, Firmino, Mané

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik