BL: Megmondtam a fiúknak, büszkék lehetnek magukra! – Rebrov

HATÁR DÁVID, PUSZTAI VIOLA (Torino)HATÁR DÁVID, PUSZTAI VIOLA (Torino)
Vágólapra másolva!
2020.11.25. 00:03
null
Szerhij Rebrov szerint büszkék lehetnek magukra (Fotó: Árvai Károly)
Nagyon közel volt a bravúrhoz a Ferencváros a Juventus ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában, az olaszok azonban a 92. percben lőtt góllal 2–1-re megnyerték a találkozót. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a két vezetőedző, Szerhij Rebrov és Andrea Pirlo, valamint a magyar csapat kapusa, Dibusz Dénes értékelte a történteket.

Szerhij Rebrov a következőket mondta:

„Nagyon büszke vagyok a csapatomra, és az öltözőben is azt mondtam a fiúknak, hogy ők is legyenek azok magukra, mert remek teljesítményt nyújtottak. Természetesen nagyon rossz az utolsó percekben gólt kapni, de védekezésben nagyon kompaktak voltunk és kemény mérkőzést játszottunk a Juventusszal idegenben. Európa egyik topcsapatával szemben tudtunk versenyképesek lenni. Eleve nehéz ellenünk futballozni, ennek ellenére még kontratámadásokat is vezettünk. Periódusokat nem tudnék kiemelni, kilencven percen keresztül jól játszottunk, természetesen voltak hibák, de alapvetően elégedett voltam a látottakkal. Pozitívumként említeném, hogy csapatként működtünk és mindenki tisztában volt a szerepével. Az öltözőben azt is elmondtam a játékosoknak, ha a Juventus ellen védekezésben ilyen teljesítményt tudunk nyújtani, akkor az NB I-ben is képesek vagyunk erre.

Dibusz Dénes így értékelt.

„Végig pariban voltunk Juventusszal, az elsőfélidőben több olyantámadás is vezettünk, amire előre készültünk. Kompakt volt a védekezésünk, kevés helyzete volt az ellenfélnek, csupán Cristiano Ronaldónak volt egy lövése, ami eljött a lábak között. Az egyenlítés után is nagy odaadással játszottunk, a második félidőben azonban felemésztette az energiáinkat a védekezés, kevesebb birtokoltuk a labdát, kevésbé veszélyeztettünk.”

Természetesen kitért a 92. percbenkapott gólra is.

„Jobb oldalról jött a beadás a hosszúra, Morata érkezett üresen, a mozgásommal ellentétesen visszafejelte a labdát. Próbáltam kézzel, lábbal belekapni, sajnos nem volt szerencsém. Senki sem hibáztat a gólért, igazából nagy bravúr lett volna megfogni. Nyilván nagyon bosszantó, hogy belekaptam, de mégsem tudtam megfogni. Lehet, ha két centivel arrébb pattan le, akkor elsodrom, nem tudom. Ez egy minitragédia számomra, sokkal rosszabbul érint, mintha tíz perccel korábban kapom. 92 percen keresztül kiválóan dolgoztunk, s némi szerencsével tartottuk is a döntetlent... Holnap másképpen látjuk majd, és szolgál annyi pozitívummal, hogy a következő két mérkőzésen pontot, pontokat szerezzünk.”

Hozzátette, a korábbi mérkőzésekből rengeteget tanultak, ezért is tudtak fegyelmezetten védekezni, nem mentek bele felesleges kockázatokba, hiszen tudták, a Juventus ellen minden eladott labdának jelentősége van.

A Ferencváros sajtótájékoztatójának felvétele vágatlanul

A Juventus részéről Andrea Pirlo vezetőedző értékelte a látottakat.

„Őszintén szólva, ha valaki magának nehezíti meg a mérkőzést, abból nem könnyű jól kijönni. Szerencsére mi jól reagáltunk a kapott gólra, fel tudtunk állni, és végül meg tudtuk fordítani a találkozót. A probléma az volt, hogy nagyon lassan járattuk a labdát, keveset játszottunk a széleken, és a játék lassúsága miatt kevés helyet találtunk a pálya közepén” – értékelt Pirlo.

„A Ferencváros nagyon jó csapat, ezt már többször is mondtam. Tudtuk, hogy ez nagyon nehéz mérkőzés lesz, és pontosan így is történt. Ezért is örülök a győzelemnek és annak, hogy bebiztosítottuk a továbbjutásunkat” – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére a Juventus vezetőedzője.

A 41 éves szakember hozzátette, meg van elégedve a visszatérő Paulo Dybala teljesítményével, különösen úgy, hogy az argentin labdarúgónak egy hete még antibiotikumot kellett szednie. Pirlo szerint Dybalának még több edzésre és mérkőzésre van szüksége, de keményen dolgozik, így nem aggódik a formája miatt.

„Mi Morata titka? Nincs titok, ha fizikailag és mentálisan jól van, akkor bármire képes. A világ egyik legjobb csatára, bármelyik csapatban megállná a helyét” – mondta az olasz edző a győztes gólt szerző csatárról.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Csillag Péter, Határ Dávid (szöveg), Pusztai Viola (videó) és Árvai Károly (fotó)

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 4. FORDULÓ

JUVENTUS (olasz)–FERENCVÁROS 2–1 (1–1)
Torino,Allianz Stadion, zárt kapuk mögött.Vezette: Siebert (német)
JUVENTUS:Szczesny – Cuadrado, Danilo, De Ligt, Alex Sandro – McKennie (Kulusevski, 62.), Bentancur (Rabiot, 83.), Arthur (Ramsey, 83.), Bernardeschi (Chiesa, 62.) – Dybala (Morata, 62.), C. Ronaldo.Vezetőedző:Andrea Pirlo
FTC:Dibusz – Blazic, Frimpong, Dvali – Lovrencsics G. (Botka, 74.), Sigér D. (Laidouni, 74.), Somália, Heister – Zubkov (Isael, 70.), Uzuni, Nguen (F. Boli, 70.).Vezetőedző:Szerhij Rebrov
Gólszerző:C. Ronaldo (35.), Morata (90+2.), ill. Uzuni (19.)

A csoport másik mérkőzésén
Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol) 0–4 (Dest 52., Braithwaite 57., 70. – a másodikat 11-esből, Griezmann 90+2.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 4 4 13–2 +11 12
2. Juventus 4 3 1 8–4 +4 9
3. Dinamo Kijev 4 1 3 3–10 –7 1
4. FERENCVÁROS 4 1 3 5–13 –8 1

A TELJES MENETREND
1. FORDULÓ
Október 20., kedd
Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz) 0–2(Álvaro Morata 46., 84.)
FC Barcelona (spanyol)–Ferencváros 5–1(Messi 27. – 11-esből, Fati 42., Coutinho 52., Pedri 82., O. Dembélé 89., ill. Haratin 70. – 11-esből)

2. FORDULÓ
Október 28., szerda
Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 0–2(O. Dembélé 14., Messi 90+1. – 11-esből)
Ferencváros–Dinamo Kijev(ukrán)2–2(Nguen 59., F. Boli 90., ill. Cihankov 28. – 11-esből, De Pena 41.)

3. FORDULÓ
November 4., szerda
FC Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán) 2–1(Messi 5. – 11-esből, Piqué 65., ill. Cihankov 75.)
Ferencváros–Juventus (olasz) 1–4(F. Boli 90., ill. Álvaro Morata 7., 61., Dybala 73., Dvali 81. – öngól)

4. FORDULÓ
November 24., kedd
Juventus (olasz)–Ferencváros 2–1 (C. Ronaldo 35., Álvaro Morata 90+2., ill. Uzuni 19.)
Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol) 0–4 (Dest 52., Braithwaite 57., 70. – a másodikat 11-esből, Griezmann 90+2.)

5. FORDULÓ
December 2., szerda
21.00:
Juventus (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00: Ferencváros–FC Barcelona (spanyol)

6. FORDULÓ
December 8., kedd
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz)
21.00:Dinamo Kijev (ukrán)–Ferencváros

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik