BL: Megérdemeltük a negyeddöntőt – Edin Dzeko

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.13. 23:04
Edin Dzeko szerint a Roma megérdemelten jutott be a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, kiejtve a Sahtar Donecket.
Dzeko gólja döntött (Fotó: AFP)
Dzeko gólja döntött (Fotó: AFP)
Dzeko gólja döntött (Fotó: AFP)
Dzeko gólja döntött (Fotó: AFP)
Dzeko gólja döntött (Fotó: AFP)


„Az álló ováció mindenkinek kijár – mondta Edin Dzeko, aki a találkozó egyetlen gólját szerezte. – Az utolsó pillanatig koncentráltunk, és megérdemelten jutottunk be a negyeddöntőbe. Nem gondolkozom azon, hogy kit kaphatunk a nyolc között, mert minden csapat erős, és bármerre játszunk, telt ház és nagyszerű atmoszféra lesz. Európa legjobb nyolc csapata között vagyunk, ami azt jelenti, hogy mi is erősek vagyunk.”

„A csapatom jól játszott, nem adott túl sok esélyt az ellenfélnek – mondta Eusebio Di Francesco, a Roma vezetőedzője. – Férfiakhoz méltón játszottunk, és most tovább álmodhatunk. Taktikailag minden játékosom kiemelkedőt teljesített, technikailag egy picivel kevesebbet nyújtottunk. Szeretnék még több, a maihoz hasonló, érzelmekkel teli estét átélni. Nincs olyan csapat, amelyet szeretnénk elkerülni a negyeddöntőben. Nem tartunk senkitől, mert a Romának nem szabad félnie senkitől sem.”

Paulo Fonseca, a Sahtar vezetőedzője elégedett volt csapatával. „Nagyon bátor játékkal rukkoltunk elő, és bár emberhátrányban fejeztük be a mérkőzést, így is 65 százalékban birtokoltuk a labdát, és uraltuk a mérkőzést. De a futball már csak ilyen, hibáztunk, és az AS Roma ezt kihasználta.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Roma (olasz)–Sahtar Doneck (ukrán) 1–0 (0–0)
Róma,
Olimpiai Stadion, 47 693 néző. Vezette: Alberto Undiano (spanyol)
ROMA:
Alisson – Florenzi, Manolasz, Fazio, Kolarov – De Rossi, Strootman – Cengiz Ünder (Gerson, 65.), Nainggolan, Perotti – Dzeko (El Shaarawy, 89.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco
SAHTAR:
Pjatov – Butko, Ordec, Rakickij, Ismaily – Sztepanenko (Alan Patrick, 74.), Fred – Marlos (Dentinho, 82.), Taison, Bernard – Ferreyra. Vezetőedző: Paulo Fonseca
Gólszerző:
Dzeko (52.)
Kiállítva: Ordec (79.)
Továbbjutott: a Roma, 2–2-vel, idegenben szerzett góllal

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik