Most sem bírt az MU a PSV-vel, veszélyben az angolok továbbjutása

Vágólapra másolva!
2015.11.25. 20:40
null
Ezúttal is messze volt csúcsformájától az MU (Fotó: AFP)
A Manchester United elleni hazai 2–1-es siker után Angliából ponttal távozott a PSV a labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjában. Ezúttal sem a hollandok, sem az angolok nem tudtak kapuba találni, így a felejthető mérkőzés nagy nyertese végül a szerda késő délután Oroszországban fellépő Wolfsburg lett.

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Manchester United–PSV Eindhoven 00

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Memphis Depay, Andreas Pereira, Pak Dzsi Szung, Ruud van Nistelrooy és Jaap Stam korábbi megszerzése után nemcsak a győzelemmel járó továbbjutás miatt várták izgatottan a Manchester United szurkolói a PSV elleni csatát, hanem a reménybeli újabb „zsákmányokra" is kíváncsiak voltak.

Fiatal tehetségekben, főleg fiatal támadókban Louis van Gaal sem szűkölködik, aki mégis egyre mérgesebben szemlélte csapatát, amelyből Jesse Lingard és Anthony Martial egymás után hagyta ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket – pontosabban több alkalommal is bravúrral védett a PSV kapusa, a 24 éves, az idén októberben a holland válogatottban is bemutatkozó Jeroen Zoet.

Az első félidő végét és a második elejét alaposan „megnyomta" az MU, de a hosszú üresjáratok a vendégek malmára hajtották a vizet – Van Gaal pedig az Ashley Young, Marouane Fellaini kettőssel próbálta meg felrázni csapatát.

A hajrára fordulva egyre bátrabban támadott a PSV, de miután Lingard kihagyta harmadik ziccerét is, a tartalékos hollandok ismét visszaálltak, és várták a huszáros hazai rohamokat.

Jellemző módon a második legveszélyesebb manchesteri játékos a szűrő, Morgan Schneiderlin volt, Juan Mata is hiába szállt be a végén – a felejthető angliai mérkőzés nagy nyertese végül a szerda délután Oroszországban fellépő Wolfsburg lett.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

KORÁBBAN
CSZKA Moszvka–Wolfsburg 0–2
(Akinfejev 67. – öngól, Schürrle 88.)

A gól nélküli első játékrészt követően a 62. percben centiken múlott a moszkvai vezető találat megszületése, Tosics távoli tekerése után a jobb oldali kapufa tetejéről a mezőnybe pattant a labda, és elakadt Benaglióban.

A túloldalon is egy kapusra pattanó labda jelentett veszélyt. A nem sokkal korábban beálló Schürrle elé került a labda a 16-oson belül, a támadó négy méterről, kiszorított helyzetből középre lőtt, és, bár talán kirúgás sem lett volna, Akinfejev olyan szerencsétlenül ért bele a lövésbe, hogy a saját kapujába terelte a labdát (0–1).

A hajrában Schürrle 15 méteres löketénél Akinfejev csak lábbal tudott beleérni a labdába, amely így a bal alsóban kötött ki, kialakítva a 0–2-es végeredményt.

A CSZKA a vereségével már biztosan nem juthat tovább a kieséses szakaszba.

6. FORDULÓ (december 8.)
Wolfsburg–Manchester United
PSV–CSZKA Moszkva

AZ ÁLLÁS
1. Wolfsburg 5 3 0 2 6–4 +2 9
2. Manchester United 5 2 2 1 5–4 +1 8
3. PSV Eindhoven 5 2 1 2 6–6 0 7
4. CSZKA Moszkva 5 1 1 3 4–7 –3 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik