Rooney gólja győzelmet ért, a csoport élére ugrott az MU

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.03. 20:38
null
Wayne Rooney góljával győzött a Manchester United a CSZKA Moszkva ellen (Fotó: Getty Images)
A Manchester United szinte végigtámadta a CSZKA Moszkva elleni találkozót a Bajnokok Ligája B-csoportjának 4. fordulójában, de egészen a 79. percig kellett várniuk a hazai szurkolóknak, hogy végre gólt lássanak. Rooney fejelt a léc alá, és mivel a PSV megverte a Wolfsburgot, az angolok a csoport élére ugrottak,

MANCHESTER UNITED–CSZKA MOSZKVA

Miután a 3. fordulóban döntetlent játszott egymással a két csapat, hazai pályán mi más is lehetett volna a Manchester United célja, mint hogy egy győzelemmel lerázza magáról a forduló előtt szintén négy ponttal álló CSZKA Moszkvát.

A vendégeket az a tudat bátoríthatta, hogy az MU hazai pályán még sosem múlt felül orosz ellenfelet európai kupameccsen. Az első félidőben azonban más nem nagyon, mert végig jobb volt a hazai csapat, sok helyzetet kidolgozott, csakhogy a befejezések sehogyan sem sikerültek. Lindgard, Rojo vagy éppen Martial is gólt szerezhetett volna, de vagy a kaput vétették el, vagy Akinfejev védett.

Az első félidő úgy pergett le, hogy a vendégek egyetlen akciót sem tudtak felmutatni, ám hiába borult fel a pálya, a védelmüket alaposan megszervezték. Ezek után nem is csoda, hogy gólt nem láttunk az első 45 percben.

A második játékrészben alaposan nekiugrott ellenfelének az MU. Rojo fején ott volt a vezető gól megszerzésének esélye, de ott is maradt, mert 6 méterről mellé talált. Kicsivel később Martial hibázott. Kezdett éledezni a CSZKA, és az első félidőben látottaktól eltérően már fel is tűntek játékosai a hazaiak kapuja előtt.

Nagyon hiányzott a gól a hazaiaknak, főleg azért, mert a moszkvai találkozó óta háromszor is 0–0-s döntetlent játszottak. És ahogy múltak a percek, úgy vált egyre magabiztosabbá az orosz csapat. Ez azonban nem tartott sokáig, mert az utolsó negyedórát alaposan megnyomta az MU. Rooney még a kapu torkából sem tudott gólt lőni, Doumbia azonban majdnem megtette, Smalling azonban becsúszva mentett a gólvonal elől.

És milyen jól tette, mert szinte a következő akcióból megszerezte a vezetést a Manchester United: a 79. percben Rooney fejelt mesterien a léc alá. 1–0


Rooney a 237. gólját szerezte a klub színeiben, ezzel Denis Law társaságában már a második helyen áll a házi örökranglistán.

Így aztán megszakadt a legutóbbi három meccsen összehozott góltalan sorozata a hazaiaknak, ráadásul mivel a PSV megverte a Wolfsburgot, az angolok a B-csoport élére ugrottak.

PSV–VFL WOLFSBURG

Nem volt túlságosan eseménydús az első félidő a B jelű kvartettben szereplő PSV mérkőzésén a Wolfsburg ellen. A két gárda összesen négyszer találta el a kaput, leginkább taktikai csata jellemezte a találkozót.

Az 55. percben aztán megtört a gólcsend, Luuk de Jong nagyszerűen ugratta ki Jürgen Locadiát, a 21 éves holland játékos pedig higgadtan, a kapu jobb alsó sarkába passzolt (1–0).

De Jong a 86. percben pontot tett az összecsapásra, hét méterről szép mozdulattal a németek kapujába emelt (2–0).

Győzelmével a PSV a csoport második helyére jött fel, helyet cserélve a Wolfsburggal.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
B-CSOPORT
Manchester United–CSZKA Moszkva 1–0 (Rooney 79.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI!

A csoport másik mérkőzésén:

PSV–Wolfsburg 2–0 (Locadia 55., L. de Jong 86.)


A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 4 2 1 1 5–4 +1 7
2. PSV 4 2 0 2 6–6 0 6
3. Wolfsburg 4 2 0 2 4–4 0 6
4. CSZKA Moszkva 4 1 1 2 4–5 –1 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik