City-Bayern: fordításra fordítás, angol örömmel a végén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.25. 20:40
null
Hiába játszott sokáig tíz emberrel is fölényben a Bayern, a végén Agüero gólérzékenysége döntött (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligájának E-csoportjában a Bayern München és a házigazda Manchester City is megfordította egyszer kettejük mérkőzését, és a „forgóból" az angolok jöttek ki jobban. A mérkőzés hőse a háromgólos Sergio Agüero volt.

BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Manchester City (angol)–Bayern München (német) 3–2 (Agüero 22., 85., 90. – 11-esből, ill. Xabi Alonso 40., Lewandowski 45.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

A Bayern München elleni csoportrangadón a továbbjutásért játszott a Manchester City – az angolok menedzsere, Manuel Pellegrini pedig az állásával. A chilei mesternek kapóra jöhetett volna, hogy a németektől kidőlt Holger Badstuber, Javi Martínez és Thiago Alcántara után Philipp Lahm és David Alaba is, de az ő keretéből Alekszandar Kolarov, Edin Dzeko, David Silva és Matija Nasztaszics sérülés, Yaya Touré és Fernandinho pedig eltiltás miatt hiányzott. Sokkal jobban kezdett a tartalékos Bayern, amelyben azért jutott a kispadra egy Dante, Xherdan Shaqiri, Mario Götze, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller sor – akik közül elsőként Dante lépett pályára, Mehdi Benatia a 20. percben ugyanis összehozott egy 11-est, és ami még ennél is fontosabb, egyúttal kiállíttatta magát.

A sértett, Sergio Agüero higgadtan értékesítette a büntetőt, így kétszeresen is előnybe került a City: 1–0!

Fellelkesedett az angol csapat és az angol szurkolók is, a korábban a labdát 70 százalékban birtokló München beszorult saját térfelére. Frank Lampard – aki a 11-es előtt csodásan indította Agüerót – legszebb napjait idézően gardírozta a Cityt, közben egy szabadrúgás-variációból kis híján betalált a jobb felsőbe. Ám egyre jobban elkényelmesedett a világoskék alakulat, így a másik karmester, a BBC által már a mérkőzés elejétől agyondicsért Xabi Alonso egy szintén cseles szabadrúgás után (a sorfal széléről elugró Dante helyén a kapuba találva) egyenlíthetett. 1–1!

Sokat elmond azért az angol bajnok BL-teljesítményéről, hogy hazai pályán, emberelőnyben, nem sokkal a szünet előtt egyenlít ellenfele – írtuk éppen, de a City hamar ránk cáfolt: egykori játékosa, Jérome Boateng beadása után Robert Lewandowski a 45. percben két védő szorításában is a kapuba fejelt. 1–2!

A pihenőt követően 20 perc is kevés volt arra, hogy helyzetbe kerüljön a City, Pellegrini erre beküldte a Pablo Zabaleta, Sztevan Jovetics kettőst. Lampard lövését fogta Manuel Neuer, ezenkívül meg méla mezőnyharccal teltek a percek, mivel a bajorok sem igazán erőltették már a támadásokat, Lewandowski akár ki is ugorhatott volna a stadion mellé egy jófajta Fish and chipsért.

Az angolok egyik kedvenc eledelét a közeljövőben olyan újságokba csomagolják majd, amelyek egy mesés fordítás csodáját zengik majd, mert a futball törvényszerűségeit a Bayern sem hághatja át: a németek szundikálását ismét Sergio Agüero büntette. 2–2! A gólpasszt tulajdonképpen Alonso adta, a felezővonalról...

Megzavarodtak a németek, Boateng újabb találatot is előkészített, 16-osa előtt egyszerűen otthagyta a labdát Sergio Agüerónak, aki a harmadik kapura lövése után is gólt ünnepelhetett: 3–2!

Agüero tehát tovább élteti a City továbbjutási esélyeit: a Bayern már korábban továbbjutott, a manchesteriek nagy riválisa, a Roma pedig nem tudott győzni a CSZKA Moszkva otthonában. Izgalmas lesz a vége: az utolsó fordulóban a „polgárok" a „farkasok" otthonába látogatnak, azaz Rómában lesz jelenése a Pellegrini-alakulatnak; de szintén 5 pontot számlálnak az oroszok is...

Ahogyan a szakértő mondja: itt még bármi lehet!

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

KORÁBBAN
CSZKA Moszkva (orosz)–Roma (olasz) 1–1
(V. Berezuckij 93., ill. Totti 43.)

ERRŐL A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München 5 4 0 1 13–4 9 12
2. Manchester City 5 1 2 2 7–8 –1 5
3. CSZKA Moszkva 5 1 2 2 6–10 –4 5
4. Roma 5 1 2 2 8–12 –4 5
Pontazonosság esetén a 6. fordulóig a gólkülönbség, a csoportmérkőzések végén az egymás elleni eredmény rangsorol első helyen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik