BL: „madridi kampány” a Barcelona–PSG újrajátszásáért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.14. 09:42
null
Luis Suárez elleni szabálytalanság is szerepel a listán (Fotó: AFP)
Luis Melendo, a Real Madrid egyik szurkolója internetes petíciót indított a 6–1-es hazai sikerrel végződő Barcelona–Paris Saint-Germain Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő második mérkőzésének újrajátszásáért. A királyi gárda drukkere tizenhárom pontban foglalta össze érveit.

 

A Barcelona és a Real Madrid közti rivalizálást jól jellemzi, hogy a királyiak egyik szurkolója képtelen beletörődni abba, hogy a katalánok a BL-nyolcaddöntő visszavágóján 6–1-re kiütötték a PSG-t, s ezzel sporttörténelmi sikert aratva kiharcolták a továbbjutást.

Luis Melendo aztán siránkozás helyett akcióba lendült: elkezdett aláírást gyűjteni azért, hogy játsszák újra a mérkőzést, mert szerinte, Deniz Aytekin játékvezető tizenhárom vitatható ítéletet hozott, amelyek befolyásolták a találkozót. A biztonság kedvéért még össze is szedte ezeket az általa kétesnek tartott eseteket, a meglepő tény pedig, hogy alig néhány nap leforgása alatt több mint kétszázezren (jelenleg 247 ezernél jár) aláírták az interneten megtalálható petíciót. Akármekkorára is nő ez a szám, természetesen abszurd azt feltételezni, hogy bármiféle hatása lesz, a meccset ugyanis egész biztosan nem játsszák újra.

A petíciót és Melendo tizenhárom pontját – benne indokokkal, képekkel – itt tekintheti meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik