BL: Lennonék történelmet írtak, aranybetűkkel

Vágólapra másolva!
2012.11.07. 23:45
A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának negyedik fordulójában a Celtic a Barcelonát fogadta, és a skótok hatalmas meglepetésre győzelmet arattak. Szerintük a világ legjobbjai ellen.

„Ez karrierem legdicsőségesebb napja – így a Celtic menedzsere, Neil Lennon. – Elképesztően nagy ajándék a klub 125. születésnapjára, megvertük a világ legjobb csapatát, ezt aranybetűkkel írják majd a klubtörténetbe. Tudtuk, hogy szögletekből meglephetjük őket, különösen Jordi Alba oldalán. Charlie Mulgrew az egyik legjobb labdaszerzőnk, mellette remek passzokat is ad, Victor Wanyama pedig napról napra jobb. Olyanok vagyunk, mint a vihar: tudod, hogy jön, de nem tehetsz ellene semmit. Tony Watt nagyszerű gólt lőtt, ő is bekerül még a klub történetébe."Neil Lennon. – Elképesztően nagy ajándék a klub 125. születésnapjára, megvertük a világ legjobb csapatát, ezt aranybetűkkel írják majd a klubtörténetbe. Tudtuk, hogy szögletekből meglephetjük őket, különösen Jordi Alba oldalán. Charlie Mulgrew az egyik legjobb labdaszerzőnk, mellette remek passzokat is ad, Victor Wanyama pedig napról napra jobb. Olyanok vagyunk, mint a vihar: tudod, hogy jön, de nem tehetsz ellene semmit. Tony Watt nagyszerű gólt lőtt, ő is bekerül még a klub történetébe."

„Álomszerű, szavakkal le sem lehet írni! Amit nem tudunk elérni a Camp Nouban, azt most megtettük idehaza. Fantasztikusak vagyunk!" – így a mérkőzés egyik hőse, a még gólpasszt is adó kapus, Fraser Forster.

„Kell még pár óra ahhoz, hogy felfogjam, mit is tettem. Láttam, hogy jön a kapus, és ellőttem a labdát mellette a sarokba. Ez életem legszebb napja. Ha majd egyszer visszanézünk erre a napra, azt mondhatjuk: Hű, megvertük a BL-ben a Barcelonát! Ennél jobb nincs is. Köszönet a tizenkettedik játékosnak, közönségünknek, dübörgött tőlük még a gyep is" – így a 18 éves gólszerző, Anthony Watt.

„Keményen dolgoztunk érte" – adta meg a siker pofonegyszerű receptjét az első skót gólt szerzője, Victor Wanyama.

Milyen egyszerű is a futball!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik