Klopp és diadalmas csapata mézesheteit éli a sorozattal

Vágólapra másolva!
2013.03.05. 23:24
null
A Dortmund tovább menetel a Wembleybe vezető úton (Fotó: Reuters)
Magabiztos, 3–0-s hazai győzelmének köszönhetően a Borussia Dortmund 5–2-es összesítéssel továbbjutott az ukrán Sahtar Doneck ellen. A remekül játszó német csapat góljait Felipe Santana, Mario Götze és Jakub Blaszczykowski szerezte, Götze a gólja mellett gólpasszt is adott. A győztes háza táján természetesen hatalmas volt az öröm a lefújás után.

„Különleges pillanat ez számunkra, olyan édes eddig nekünk a Bajnokok Ligája, mint a cukrozott kenyér – áradozott a lefújást követően a hazaiak mestere, Jürgen Klopp. – Kiválóan muzsikált a csapat, az első perctől az utolsóig. Nagyszerű mérkőzés volt! Az első félidőben látszott már, hogy nem szabad hagyni támadni a Sahtart, ezt nyolcvan percig sikerült is megakadályozni. Nyolcvan percig nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, így okkal vagyok nagyon büszke a csapatomra.”

„Még ha okozott is számunkra némi gondot a második félidőben a Sahtar, nem problémázunk ezen, mert megérdemelten mentünk tovább – értékelt Michael Zorc, a Borussia Dortmund sportigazgatója. – Örülünk a győzelemnek, most már a Schalke elleni bajnokira koncentrálunk.”

„A Dortmund megérdemelten jutott tovább – a mai napon nagyon nehezen legyőzhető csapat képét mutatták... A harmincadik percig támadásban nem mutattak sokat, mi meg kerestük a kontrákból a lehetőséget. Ezt követően azonban egy szöglet után betaláltak, és ez mindent megváltoztatott. A szünetben kértem a játékosaimat, hogy változtassanak a fordítás érdekében, és ezt meg is tették: megvoltak a lehetőségeink, ám nem éltünk velük. Az eredmény azt mutatja, ami a pályán történt. Remélem, a nagyon erős Dortmund eljut a döntőig" – értékelte a meccset Mircea Lucescu, a Sahtar trénere.

„Végig összeszedettek és elszántak voltunk, az első félidőben egyértelműen mi uraltuk a mérkőzést – így Sebastian Kehl, a Dortmund rutinos középpályása. – A fordulás után mindez már nem volt így, de néhány ügyes ellentámadást vezettünk. Megérdemeltük jegyünket a legjobb nyolc közé!”

„Tudtuk, reális az esélyünk arra, hogy eljussunk a legjobb nyolc közé, és nagyszerű teljesítménnyel valóra is váltottuk ezt. Az első félidőben lőtt két gólunk elképesztő előnyt jelentett” – fogalmazott kollégája, Mario Götze.

A szerb védő, Neven Szubotics még messzebb tekintett: „Abban bízunk, ez a mi szezonunk, egy nagy csapat ellen villantottunk ma este is, és kemény csoportból jutottunk el idáig. Olyan sokáig jutunk majd a BL-ben, ameddig csak tudunk!”

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BORUSSIA DORTMUND (német)–SAHTAR DONECK (ukrán) 3–0
Dortmund,
65 413 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
DORTMUND:
Weidenfeller – Piszczek, Szubotics, Felipe Santana, Schmelzer – Gündogan (Sahin, 82.), Bender (Kehl, a szünetben) – Blaszczykowski (Grosskreutz, 70.), Götze, Reus – R. Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp
SAHTAR: Pjatov – Srna, Rakickij, Kucser, Rat – Hübschman (Sztyepanenko, 82.), Fernandinho – Alex Teixeira, Mkitarjan, Taison (Douglas Costa, a szünetben) – Luiz Adriano. Vezetőedző: Mircea Lucescu
Gólszerző:
Felipe Santana (31.), Götze (37.), Blaszczykowski (59.)
Továbbjutott a Dortmund, 5–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik