BL: Kleinheisler edzője lemondott a továbbjutásról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.21. 16:01
null
„Nem ti vagytok a Barcelona” – motivációs dörgedelem Sztoilov (balról a második kékben) edzőtől (Fotó: fca.kz)
Kedd és szerda este rendezik a Bajnokok Ligája playoffkörének visszavágóit, és az egyik legreménytelenebb helyzetből a Kleinheisler Lászlót foglalkoztató FK Asztana várja a találkozót: a kazah bajnok a múlt héten 5–0-s zakóba szaladt bele a Celtic otthonában. A kedd esti meccset megelőzően az Asztana bolgár edzője elismerte, a Celtic gyakorlatilag készülhet a BL csoportkörére.

 

A játékosként a bolgár válogatottban 14-szer pályára lépő korábbi középpályás, Sztanimir Sztoilov realistaként állt hozzá a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón az esélyeket firtató kérdéshez.

„Az az igazság, kilencvenkilenc százalék az esélye annak, hogy a Celtic ott lesz a csoportkörben. Az esélyeink nem túl jók, bármi megtörténhet, de legyünk reálisak: a Celtic jut majd tovább. Sőt a skótok akár a csoportkörből is továbbmehetnek, ha jó sorsolást kapnak” – fogalmazott az 50 éves szakember, akit a sajtótájékoztató résztvevői emlékeztettek arra, hogy a Barcelona tavasszal a 4–0-ra elbukott odavágó után 6–1-re nyerve jutott túl a PSG-n a BL-ben.

„Na persze, egy Barcelona képes ilyenekre. Mi nem. Szeretnénk jól teljesíteni a hazai közönség előtt, és hiszem, hogy holnap jó meccset játszunk a Celtickel, amelyet szeretnénk megnyerni. Az első meccsen sokszor hibáztunk, öt lövésből öt gólt kaptunk, ezt holnap nem szabad megismételnünk” – mondta Sztoilov.

A párharc első meccsén kezdőként lépett pályára az Asztanában Kleinheisler László, aki nagyot hibázott a skótok második gólja előtt. Az Asztana–Celtic találkozó kedden magyar idő szerint 17.30-kor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik