BL: Kétszer nyertünk, hétszer elbuktam. Nem vagyok a Real... – Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.12. 23:38
null
Hétszer ünnepelhettek a Manchester City játékosai a visszavágón (Fotó: AFP)
A Manchester City simán, 10–2-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, mivel a 3–2-es első meccs után a visszavágón 7–0-ra kiütötte a Schalkét. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!    

 

„Nincs értelme kifogásokat keresni – mondta őszintén a Schalke vezetőedzője, Domenico Tedesco, akit egyes lapok szerint meneszteni fognak a kiesés után. – Ha kikaptunk volna kettő nullára, akkor elemezhetnénk a teljesítményünket. Az ilyen vereségeket a legjobb gyorsan elfelejteni. A következő pár hetünk nagyon kemény lesz... Képzelhetik, hogyan érzem most magam. Borzalmasan. Az első félórában jól teljesítettünk, de aztán megszerezte a vezetést a City, és innentől kezdve elképesztően rosszul futballoztunk. Nagyon rossz egy ilyen eredmény, azonban ez is benne van a labdarúgásban. A második félidőben nagyon bátortalanul játszottunk, ezért fájdalmas a vereség. Edzőként még soha nem éreztem ilyen rosszul magam.”

„Természetesen átérzem Domenico helyzetét, ez soha nem vidám szituáció – értékelt a City menedzsere, Pep Guardiola. – Megérdemelt a siker, boldogok vagyunk, hogy a legjobb nyolc közé jutottunk. Nem kezdtünk éppen jól, nem mertünk futballozni, ám aztán gólt lőttünk, megnyugodtunk, és úgy döntöttünk, hogy futballozunk, méghozzá agresszíven. Miután a továbbjutás már eldőlt, nagyon nehéz volt az ellenfélnek, mi pedig továbbra is tartottuk a tempót. Sok sérültünk van, viszont ilyen formában akarunk szerepelni továbbra is, az új emberekkel együtt is. Mindenki játszani akar, mindenkinek jobbnak és elszántabbnak kell lennie ehhez a riválisánál. A VAR-nak egy kicsit gyorsabban kellene működnie, de így igazságosabb a futball. A VAR alapján két büntetőt ítéltek ellenünk Németországban, ám az is fairnek bizonyult, és ez a lényeg, ezt várom a következő idényben a Premier League-ben is. Elégedett vagyok a VAR-ral, ugyanakkor remélem, gyorsabb lesz a folyamat, mint ezen a találkozón. Szeretem, ha az a csapat jut tovább, amelyik megérdemli, sajnos néha rossz játékvezetői döntések miatt esel ki. A VAR segíti a bírókat abban, hogy sokkal jobban döntsenek. Hogy a BL megnyerése lenne a sorsom? Kétszer nyertünk, hétszer elbuktam. Nem vagyok a Real Madrid... Megpróbáljuk megnyerni, ennyi, amit mondhatok.”

„Nagyon jól játszottunk ma is. Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz, de jól ment, boldogok vagyunk. Az első harminc percben nagyon összeszedettek voltak, azonban tudtuk, hogyan találjuk meg az üres területeket. Jó kis győzelem volt, elkaptuk a fonalat, minden játékosunk jó formában van. Mindenki tudja rólunk, hogy erősek vagyunk, agresszíven támadunk, ám ha tovább akarunk menni, egyre jobbá kell válnunk. Kemény sorozat a BL, igen erős csapatok ellen lehet itt pályára lépni, de egyben izgalmas is, hogy hogyan teljesítünk legközelebb” – így a meccsen négy kanadai pontot jegyző, az utóbbi három BL-összecsapásán négy gólt vágóLeroy Sané, a Schalke volt játékosa.

„Ahányszor bejövök a pályára, igyekszem élvezni a játékot, koncentrálni, és persze fejlődni is. Fantasztikus volt, élveztem, imádok gólt szerezni. Hogy a mérkőzéseket a kispadról nézve tanulok-e a BL-ben? Persze, az öltözőben is figyelem a játékosokat, a meccseken és minden egyes nap próbálok tanulni. Bernardo és David Silva rengeteget segít, sokat tanulok tőlük” – nyilatkozta büszkén a fiatal, csereként beállva is eredményes Phil Foden.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Manchester City (angol)–Schalke (német) 7–0 (3–0)
Manchester,
Etihad Stadion.V:Clément Turpin (francia)
MANCHESTER CITY:Ederson – Walker, Danilo, Laporte (Delph, 72.), Zincsenko – Gündogan, D. Silva (Foden, 64.), Sterling – L. Sané, B. Silva, Agüero (Gabriel Jesus, 64.).Menedzser:Josep Guardiola
SCHALKE:Fährmann – Bruma, Stambouli, S. Sané, Oczipka – McKennie (Mendil, 74.), Konopljanka, Serdar, Bentaleb, Burgstaller (Teuchert, 79.) – Embolo (Skrzybski, 69.).Vezetőedző:Domenico Tedesco
Gólszerző:Agüero (35., 38. – az elsőt tizenegyesből), L. Sané (42.), Sterling (57.), Bernardo Silva (71.), Foden (78.), Gabriel Jesus (84.)

Továbbjutott:a Manchester City, 10–2-es összesítéssel.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik