BL: „Két klasszisgólt is szerzett, az első egészen lenyűgöző volt”

Vágólapra másolva!
2016.02.18. 10:45
Szerda este a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Wolfsburg 3–2-re legyőzte a Gentet. A németek kiválóan kezdték a találkozót, már három góllal is vezettek, ám leeresztettek és a házigazda belgáknak majdnem sikerült az egyenlítés.

„Szívesebben ülnék itt más érzésekkel, de végül is a mérkőzés vége annyira nem sikerült rosszul. Ez nem a legjobb Gent volt – pár játékosunk nem hozta ki a maximumot magából. Azt mondtam nekik a meccs előtt, hogy muszáj nemzetközi szinten focizniuk, de az első félidőben nagyon alulteljesítettünk. A második félidőt jól kezdtük, azonban egy óriási hiba után gólt kaptunk. Lelkesen ugrottunk neki a játékrésznek, aztán 0–2, majd nem sokkal később már 0–3 volt az állás. Abban a pillanatban csak az járt a fejemben, hogy ússzuk meg a találkozót anélkül, hogy kitömjenek minket. De küzdöttünk, rúgtunk egy gólt, és újra hinni kezdtünk magunkban. Még egy harmadik találatra is képesek lettünk volna. Nem tudom, miért nem kezdtük úgy az összecsapást, ahogy befejeztük. Remélem, a játékosaim tanulnak a hibájukból. Ha a visszavágón is úgy játszunk, ahogy ma, nem lesz esélyünk a továbbjutásra. Magunkhoz kell ragadnunk a kezdeményezést, és nekünk kell rúgnunk az első gólt – ezzel zavarhatjuk meg a Wolfsburgot” – mondta a belgák mestere, Hein Vanhaezebrouck.Hein Vanhaezebrouck.

„Ez nagyon jó eredmény. A 80. percig kiválóan játszottunk, sajnos Max Kruse nem tudta megszerezni a csapat negyedik gólját. Ezután kicsit meginogtunk, kiegyensúlyozatlanná vált a játékunk. Hagytuk, hogy a Gent felzárkózzon, ennek ellenére elégedett vagyok, hiszen hazai pályán 3–2-es előny tudatában várhatjuk a visszavágót.”

„A mérkőzés előtt azt mondtam, a célunk, hogy megfelelő eredményt érjünk el, amellyel jó esélyeink lehetnek majd a visszavágón, de sikerült nyernünk – ráadásul idegenben –, ami fantasztikus eredmény. Tudjuk, hogy nem hibázhatunk Németországban, mert a Gent könyörtelenül kihasználhatja a megingásainkat, ahogyan azt ma is tette. Egy szó, mint száz, nagyon jó eredményt értünk el, de három hét múlva 90 percen keresztül kell koncentrálnunk. Muszáj kihasználnunk, hogy kedvező pozícióban vagyunk. Julian Draxler kiválóan teljesített ma, két klasszisgólt is szerzett. Az első gólja egészen lenyűgöző volt, és a második is mutatja, hogy milyen képességei vannak. Nos, a következő meccs az az összecsapás, amelyen újból bizonyítanunk kell” – értékelt Dieter Hecking.

A visszavágót március 8-án rendezik a Volkswagen Arenában.

Draxler első gólja

Draxler második gólja

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
GENT (belga)–WOLFSBURG (német)
2–3 (0–1)
Gent. V: Moen (norvég)
GENT: Sels – L. Nielsen, Mitrovics, Asare – Milicevic (Saief, 61.), Renato Neto, Kums – Foket, Dejaegere – Depoitre (K. Coulibaly, 80.), Simon (Matton, 61.). Vezetőedző: Hein Vanhaezebrouck
WOLFSBURG: Casteels – S. Jung (Schürrle, 45.), Dante, Knoche, R. Rodríguez – Träsch, Luiz Gustavo – Vieirinha (Schäfer, 80.), Arnold, Draxler – M. Kruse (Putaro, 92). Vezetőedző: Dieter Hecking
G: Kums (80.), K. Coulibaly (89.), ill. Draxler (44., 54.), M. Kruse (60.)
A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik