BL: Jó, de veszélyes eredmény az egy–nulla – Nikolics

Vágólapra másolva!
2016.07.28. 10:51
null
Nikolicson kívül más Legia-játékos még nem volt eredményes a most zajló BL-selejtezőben. Ő viszont már négyszer is (Fotó: Facebook/Legia Warszawa)
Nikolics Nemanja szerint csapata, a Legia Warszawa jó eredményt ért el a szlovák bajnok Trencín elleni BL-selejtező első mérkőzésén, a hazai visszavágó előtt az egy–nullát azonban egyben veszélyesnek is tartja. A magyar labdarúgó-válogatottban is számításba vett támadó – aki tegnap a győztes gólt szerezte – a mérkőzés után azt mondta: elérhető közelségbe került számukra az El-csoportkörös szereplés, nekik azonban ennél nagyobb terveik vannak.

 

„Szeretek gólokat szerezni, csatárként ez az én elsődleges feladatom, de ki kell hangsúlyozni a gólpasszt adó Michal Kucharczyk szerepét. Nagyon jó átadást kaptam tőle, csak bele kellett tennem a lábamat és közelről eltalálni a kaput. Nem volt nehéz” – mondta Nikolics, aki a most zajló BL-sorozatban már négyszer volt eredményes. Rajta kívül más Legia-játékos nem szerzett gólt. A támadó kitért a továbbiakra is.

„A varsói visszavágó előtt megnőttek a továbbjutási esélyeink. Gólt szereztünk idegenben, miközben mi nem kaptunk, ez kétszeresen is fontos. Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy továbbjussunk, és ezzel bebiztosítsuk a részvételünket az Európa-liga csoportkörében. Nekünk viszont ennél nagyobb céljaink vannak. Az egy–nullás idegenbeli győzelem jó eredmény, de nagyon veszélyes. Egy pillanatnyi figyelmetlenséget sem engedhetünk meg magunknak a visszavágón. Hátrányban lévő riválisunk valószínű támadni akar majd, de nekünk sem áll szándékunkban nulla–nullára játszani. Jó benyomást kell nyújtanunk. Különösen annak ismeretében, hogy a bajnokságban még nem nyertünk. Éppen itt az ideje, hogy változtassunk ezen.”

Nikolicsék a hazai BL-visszavágón szerdán lépnek pályára. A bajnokságban két döntetlennel állnak, a 3. fordulóban a Wisla Plockhoz látogatnak majd szombaton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik