HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.04.02 23:06 Frissítve: 2015.03.24 01:36

BL: Klopp szerint két gólpasszal segítették a Realt

A Dortmund és a Real Madrid idei összecsapása a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában nem hasonlítható a tavalyihoz – ez bebizonyosodott a párharc első, madridi összecsapásán. A Real könnyedén, 3–0-ra győzött, Cristiano Ronaldo beérte Lionel Messit az egy szezonon belül szerzett BL-gólok számában. De hogyan látták a mérkőzést a főszereplők?

HIRDETÉS

 

 

„Igencsak elégedett vagyok az eredménnyel és a csapat hozzáállásával – értékelt a lefújást követően Carlo Ancelotti, a Real Madrid olasz edzője. – Nem úgy tűnt, hogy könnyű mérkőzés lesz, de jól kezdtünk. Igyekeztünk lelassítani a játékot, mert a Dortmund kontrái életveszélyesek. Védelmünk megbirkózott ma minden kihívással. Különösen az első félidővel vagyok elégedett, a második játékrészt azért megszenvedtük.”

„Gyakorlatilag két góljukhoz is mi adtuk a gólpasszt – mérgelődött Jürgen Klopp, a németek mestere. – Túlságosan is megkönnyítettük a dolgukat a második és a harmadik találatnál, egyébként is túl sok teret adtunk nekik, nem voltunk olyan hatékonyak, egységesek, mint máskor. De meg kell értenünk, hogy a világ egyik legjobb csapatával találkoztunk.”

„Álmosan kezdtük a mérkőzést, aztán nem játszottunk elegendő önbizalommal” – mondta Roman Weidenfeller, a több bravúrt is bemutató dortmundi kapus.

„Van még esély a továbbjutásra, de ennél okosabban kell játszanunk. Most tíz veszélyes kontrát is vezettünk, de nem lőttünk egyetlen gólt sem. Ez szomorú. Nehéz lesz a visszavágó, ezt el kell ismernem” – vélekedett az egykori madridi, Nuri Sahin.

„Az az igazság, hogy fantasztikus eredményt értünk el, a harmadik góllal nagy lépest tettünk az elődöntő felé. Különösen az a jó, hogy nem kaptunk gólt – mosolygott a találkozó után a csapatba a szinte az utolsó pillanatban, Ángel di María gyomorrontása miatt bekerülő Isco. – Pepe elképesztő formában futballozott hátul, megérdemelt az eredmény, de a futballban sohasem lehet tudni. Tavaly sem gondolta senki, hogy 4–1-re kikap Dortmundban a Real. Németországban is nyernünk kell. Szerettem volna megmutatni az embereknek és a mesternek, hogy bármilyen szisztémában és bármilyen pozícióban képes vagyok jól játszani. Carlo Ancelotti Zinedine Zidane-hoz hasonlított, de Isco vagyok és Isco is szeretnék maradni. Köszönöm a szurkolóknak a lecserélésemkor kapott ovációt!”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.08 23:00:35

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A világ most újból videobíróért kiált.

2018.11.08 11:56:51

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Juve-szurkolók hergelése kapcsán összegyűjtöttük emlékezetes ünnepléseit és balhéit.

2018.11.07 20:50:28

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A címvédő leiskolázta Csehországban a Plzent, a CSZKA Moszkvát legyőző AS Romával együtt 9 pontos.

2018.11.07 20:42:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Úgy nézett ki, csak az a kérdés, mennyire nyeri a rangadót a Juventus, ám a hajrá elképesztő fordulatot hozott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS