BL: Írjatok történelmet Magyarországon! - búcsúztatták a Skënderbeut

Vágólapra másolva!
2012.07.22. 19:00
Lelkesítő „szózattal” búcsúztatta a Magyarországra utazó albán labdarúgó bajnokcsapatot, a Skënderbeut Agim Zeqo, a korcëi csapat elnöke.

„Arra kérek minden játékost, hogy harcoljon a végsőkig a továbbjutásért. Írjanak a Skënderbeuvel történelmet, tegyék büszkévé Albániát. A csapat bámulatos teljesítményt nyújtott egy héttel ezelőtt. A sorsunk a saját kezünkben van. Hiszek abban, hogy büszkén térhetünk volna Magyarországról” – mondta Zeqo.

Az albán bajnok középpályása, Erbim Fagu reális esélyt lát a továbbjutásra.

„Előrebocsátanám, hogy borzalmasan nehéz dolgunk lesz, nehezebb mint otthon – nem utolsósorban azért, mert a Debrecen már ismer minket. De azt hiszem, ötven-ötven százalék a továbbjutási esély. Nem szabad elszállnunk az első meccs jó eredményétől. Elemeztük az első találkozót, és megállapítottuk, hogy jobb koncentrációra lesz szükségünk. A Debrecen nekünk fog esni, ezt tudjuk, de nem kell megijednünk. Az első meccs alapján inkább nekik kellene félni. A továbbjutás történelmi tett lenne” – nyilatkozta Fagu.

A Skënderbeu felhívással fordult szurkolóihoz, hogy minél többen buzdítsák az albán bajnokot Nyíregyházán. A hírek szerint Korcëból száz drukker utazik Magyarországra, és csatlakozik hozzájuk legalább ötven, hazánkban dolgozó albán is. Az otthon maradók mindenesetre nem látják kedvenceiket, csak streamen: egy albán televíziós csatorna sem vette meg a közvetítési jogokat.

A Magyarországra utazó keretből kimaradt Artnad Tahirllari és Grigor Topalli, a Skënderbeu huszonegy játékossal érkezik. A sérült csapatkapitány, Bledi Shkëmbi elutazik a csapattal, de játékára nincs esély.

A DVSC-Teva–Skënderbeu találkozó kedden 20 órakor kezdődik a nyíregyházi Sóstói Stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik