BL: Pep Guardiola szerint a Barca a világ legjobbja, szorít sikeréért

Vágólapra másolva!
2015.05.12. 23:01
Bár 3–2-re nyert odahaza a Bayern München a Barcelona ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, a múlt heti hazai háromgólos siker miatt mégis a spanyolok jutottak a sorozat döntőjébe. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

„Van miért ünnepelnünk, hiszen újabb döntőbe jutottunk be, ez nagyszerű – nyilatkozta boldogan a mérkőzés után Andrés Iniesta. – De nem lehetünk elégedettek, hiszen nyernünk kell a fináléban, ezért lépünk pályára. Tudtuk, hogy nehéz lesz, mert az elején láttuk a németeken, hogy milyen elszántak. Amikor viszont gólt rúgtunk, megnyugodtunk. Bár kikaptunk, mert rengeteget javult a második félidőre a Bayern, továbbjutottunk, és csak ez számít. Nagyszerű idényt futunk, minden értelemben, bejutottunk a BL-döntőbe, és elérhető közelségbe került a végső siker három fronton is. Fontos, hogy lépésről lépésre haladjunk előre, egyszerre csak egy feladattal foglalkozzunk. Hihetetlen sikerek küszöbén vagyunk!"Andrés Iniesta. – De nem lehetünk elégedettek, hiszen nyernünk kell a fináléban, ezért lépünk pályára. Tudtuk, hogy nehéz lesz, mert az elején láttuk a németeken, hogy milyen elszántak. Amikor viszont gólt rúgtunk, megnyugodtunk. Bár kikaptunk, mert rengeteget javult a második félidőre a Bayern, továbbjutottunk, és csak ez számít. Nagyszerű idényt futunk, minden értelemben, bejutottunk a BL-döntőbe, és elérhető közelségbe került a végső siker három fronton is. Fontos, hogy lépésről lépésre haladjunk előre, egyszerre csak egy feladattal foglalkozzunk. Hihetetlen sikerek küszöbén vagyunk!"

Iniesta szerint hihetetlen sikerek küszöbére értek (Fotó: AFP)
Iniesta szerint hihetetlen sikerek küszöbére értek (Fotó: AFP)

„Elértük a kitűzött célt, jöhet a győzelem a döntőben is! Elégedett vagyok játékosaim teljesítményével, csakis gratulálni lehet nekik – így a mérkőzés után Luis Enrique, a Barcelona mestere. – Hogy melyik csapattal szeretnénk találkozni a döntőben? Mindkettő megérdemli, hogy eljusson oda. Mi minden csapatot tisztelünk, és az biztos, hogy nagy mérkőzést vív egymással holnap a Real Madrid és a Juventus. Mi egy-egy győzelemre vagyunk mindegyik sorozatban attól, hogy megnyerjük azt. Ez a mi nagy-nagy célunk. Ma gyorsan gólt akartunk szerezni, már a kezdés után helyzeteket kidolgozni, és mivel ez sikerült, nagy előnybe kerültünk. Kontrolláltuk a mérkőzést az első félidőben, de aztán sok hibát követtünk el. Ám ezzel a meccsel csakis elégedettek lehetünk."

A vezetőedző gyorsan hozzátette, hogy ezzel a sikerrel is csak közelebb kerültek egy aranyéremhez, és nagyon örül annak, hogy a Luis Suárez, Neymar, Lionel Messi trió tagjai mennyire önzetlenül futballoztak most is. Egyébként kapott pár kényesebb kérdést is a spanyol sajtótól, például Andoni Zubizarretáról, de ezek elől ügyesen kitért, mint anno a pályán védők lábai elől; ám mint ígérte, majd az évzáró értekezleten mindent kiveséznek.

„Szurkolóink igazán csodálatosak voltak ma. Hittünk a csodában, de nem tudtuk végrehajtani. Lehetetlen ilyen játékosokat féken tartani kilencven percen át, mint a Barcelona ászai. Nem ma veszítettünk, a múlt heti vereség miatt nem jutottunk tovább" – értékelt a müncheniek csapatkapitánya, Philipp Lahm, míg Thomas Müller hozzátette, hogy bár nagyszerűen futballoztak, de a két első félidei védelmi hiba, valamint pár kihagyott helyzet miatt meglakoltak.

„Jó volt látni, hogy meg tudjuk verni a Barcelonát, de hát ezért a sikerért önmagában semmit sem adnak. Ritkán kapunk ekkora támogatást a szurkolóinktól, le a kalappal előttük, mert libabőrös lettem, és ez bizony nem fordul elő gyakran velem" – tette hozzá Müller, aki szinte önkívületben futballozott a visszavágón.

„Köszönöm a csapat egész idénybeli munkáját. A legutóbbi évadban négy címet szereztünk, a mostaniban megoldottuk az összes fontos problémát a csapat körül” – kezdte Pep Guardiola, a Bayern mestere.

„Gratulálunk a világ egyik legjobb csapatának, a Barcelonának, megérdemelten nyert, tisztességes küzdelemben, és szívből remélem, hogy megnyeri a BL-t is. Mi büszkék lehetünk a teljesítményünkre és arra az atmoszférára, amit a stadionban a nézők teremtettek, de természetesen szomorúak vagyunk a kiesés miatt. Nagyon szerettünk volna eljutni a berlini fináléig, ám ezt az elődöntő első mérkőzésén eljátszottuk. Ennek ellenére szokásos futballunkat játszottuk, és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen csapatom van. Sok problémával küszködtünk, ennek ellenére megnyertük a Bundesligát. Nem foglalkozom a kritikákkal, amellyel munkámat illetik egyesek. Nem a kritikusok miatt vagyok itt, hanem a csapatért és a szurkolókért. És ma méltán lehettünk mindannyian büszkék!” – tette hozzá.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

BAYERN MÜNCHEN–BARCELONA 3–2 (1–2)
München, Allianz Aréna, 70 000 néző. V: Clattenburg (angol)
BAYERN: Neuer – Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat – Xabi Alonso – Lahm (Rode, 68.), Schweinsteiger (Javi Martínez, 87.), Thiago – Th. Müller (Götze, 87.), Lewandowski. Vezetőedző: Pep Guardiola
A kispadon maradt: Reina (k.), Dante, Pizarro, Gaudino, Weiser
BARCELONA: Ter Stegen – D. Alves, Piqué, Mascherano, J. Alba – Rakitic (Mathieu, 71.), Busquets, Iniesta (Xavi, 75.) – Messi, Suárez (Pedro, 46.), Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
A kispadon maradt: Bravo (k.), Bartra, Adriano, Rafinha
Gólszerző:
Benatia (7.), Lewandowski (59.), Th. Müller (74.), ill. Neymar (15., 29.)
Továbbjutott:
a Barcelona, 5–3-as összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik