BL: immár Sergio Ramosnak van a legtöbb sárgája a sorozat történetében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.20. 07:56
null
Sergio Ramos megkapta a 37. sárga lapját (Fotó: AFP)
Sergio Ramos, a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid csapatkapitánya szerdán az AS Roma elleni találkozón (3–0) megkapta pályafutása 37. sárga lapját a legrangosabb európai kupasorozatban, ezzel rekordot döntött.

A világ- és Európa-bajnok középhátvédnek a mostani a tizennegyedik BL-idénye. A 32 esztendős futballista a Roma ellen karrierje 37. sárga lapját kapta meg, amivel megelőzte Paul Scholest, a Manchester United korábbi kiválóságát a vonatkozó rangsor élén – hívta fel rá a figyelmet több statisztikára szakosodott portál.

Ramosnak – aki szerdán a 115. Bajnokok Ligája-mérkőzésén szerepelt – emellett három kiállítása van az elitsorozatban, ebből kétszer második sárga lap után kellett elhagynia a pályát. A camasi születésű játékos tartja egyébként az egy BL-idényben kapott legtöbb sárga csúcsát is: a 2010–2011-es és a 2012–2013-as évadban Ramos egyaránt öt lapig jutott.

Scholes pályafutása során 36 sárgát „gyűjtött” a BL-ben, s összesen kétszer állították ki. A korábbi angol klasszis sohasem kapott négynél több sárgát egy idényben.

A négyszeres BL-győztes Ramos a Bajnokok Ligája mellett a La Ligában és a spanyol válogatottban is rekorder a sárga lapokat illetően, sőt klubjában, a Real Madridban is ő vezeti az örökrangsort.

Gracenote Live on Twitter

Sergio Ramos receives his 37th CL yellow card, a record previously shared with Paul Scholes (36). #UCL


BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
G-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Roma (olasz) 3–0 (1–0)
Madrid,
Santiago Bernabéu Stadion, 69 251 néző. Vezette: Kuipers (holland)
Gólszerző: Isco (45.), Bale (58.), Mariano Díaz (91.)

Viktoria Plzen (cseh)–CSZKA Moszkva (orosz) 2–2 (2–0)
Plzen,
Doosen Aréna, 11 312 néző. Vezette: Bastien (francia)
Gólszerző: Krmencík (29., 41.), ill. Csalov (49.), Vlasic (95. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik