BL: immár London adja a legtöbb döntős együttest

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.09. 09:41
null
Londonból a madridi BL-döntőbe: a Tottenham csatlakozott az Arsenalhoz és a Chelsea-hez (Fotó: AFP)
A Tottenham a harmadik londoni klub, amely bejutott a Bajnokcsapatok Európa-kupája/Bajnokok Ligája döntőjébe, ezzel az angol főváros lett a vonatkozó rangsor éllovasa.

 

 

A BEK/BL 1955 óta íródó történetében 2006-ig kellett várni, hogy londoni futballcsapat érdekelt legyen a fináléban. Azóta viszont három különböző együttes összesen négyszer jutott be a döntőbe.

Elsőként az Arsenal képviselte BL-döntőben Londont, amikor 2006-ban 2–1-es vereséget szenvedett a Barcelonától. Két évvel később a Chelsea tizenegyesekkel kapott ki a Manchester Unitedtól, 2012-ben viszont a londoni kékek ültek fel Európa trónjára, mivel tizenegyespárbajban felülmúlták a Bayern Münchent.

A Tottenham szerdai bravúrjával a harmadik londoni klub lett, amely döntőbe jutott. A legrangosabb európai kupa történetében még nem volt példa arra, hogy egy városból kettőnél több egyesület döntőzzön.

Milánó (Internazionale, AC Milan), Madrid (Real Madrid, Atlético Madrid) és Belgrád (Crvena zvezda, Partizan) követi Londont a rangsorban egyaránt két finalistával.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Ajax (holland)–Tottenham Hotspur (angol) 2–3 (2–0)
Amszterdam, Johan Cruyff Aréna,52 641néző.Vezette:Brych (német)
Ajax:
Onana – Mazraui, De Ligt, Blind, Tagliafico – Van de Beek (Magallán, 90.), F. de Jong, Schöne (Veltman, 60.) – Zijes, Dolberg (Sinkgraven, 67.), Tadics. Vezetőedző:Erik ten Hag
Tottenham:Lloris – Trippier (Lamela, 81.), Alderweireld, Vertonghen, Rose (B. Davies, 83.) – Sissoko, Wanyama (F. Llorente, a szünetben), Alli – Eriksen – Lucas Moura, Szon Hung Min. Menedzser: Mauricio Pochettino
Gólszerző:De Ligt (5.), Zijes (35.), ill. Lucas Moura (55., 59., 96.)
Továbbjutott:
aTottenham, 3–3-asösszesítéssel, idegenben szerzett több góllal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik