BL: íme, minden idők 10 legponterősebb csapata!

Vágólapra másolva!
2015.11.23. 16:20
Nem meglepő módon a tízszeres győztes Real Madrid szerezte a legtöbb pontot a labdarúgó Bajnokok Ligája és elődje, a Bajnokcsapatok Európa-kupája története során. Az UEFA összesítése szerint a madridiak mellett még egy spanyol csapat, a Barcelona, valamint három angol, két-két olasz és portugál, valamint egy német klub fér be a top 10-be.

 

A BL/BEK története 1955-ben kezdődött, és bár hosszú évtizedeken át nem ligarendszerben küzdöttek a csapatok, az UEFA „pontosította” a csoportkörökben és az egyenes kieséses párharcokban nyújtott teljesítményüket, mégpedig a ma érvényes metódus szerint: a győzelem 3, a döntetlen 1 pontot ér. (A selejtezőket nem vették figyelembe.)

A csoportküzdelmek bevezetése óta sokkal több mérkőzést játszanak a sorozatban, így értelemszerűen az 1992 óta tartó időszak jelentősen befolyásolja a sorrendet, amelynek élcsoportja így fest:

1. Real Madrid, 2. Bayern München, 3. Barcelona, 4. Manchester United, 5. Milan, 6. Juventus, 7. Porto, 8. Benfica, 9. Liverpool, 10. Arsenal.

(Az összesített pontszám mellett a klubok mérkőzéseinek, győzelmeinek és vereségeinek, valamint végső győzelmeinek számát tüntették fel az ábrán; a Benficánál találtunk egypontnyi eltérést, de ez a sorrendet nem befolyásolja.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik