BL: ilyen volt a Man. City-busz megdobálása belülről – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.05. 18:01
Mint arról beszámoltunk, a szerda esti, 3–0-s liverpooli sikerrel záruló Bajnokok Ligája-negyeddöntő előtt a hazai szurkolók egy része megdobálta a Manchester City csapatbuszát. A Liverpool azóta hivatalos közleményben kért elnézést a károkozás miatt, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pedig vizsgálatot indított – ráadásul most egy felvétel is előkerült, amely a manchesteriek buszán belülről mutatja be az eseményeket.

A felvételt Manuel Estiarte, Pep Guardiola segítője hozta nyilvánosságra az Instagram-oldalán.Manuel Estiarte, Pep Guardiola segítője hozta nyilvánosságra az Instagram-oldalán.

Instagram post by @manel.estiarte * Apr 4, 2018 at 10:19pm UTC

477 Likes, 238 Comments - @manel.estiarte on Instagram



Ahogy a hazai meccsek előtt szokás, több száz szurkoló gyűlt össze az Arkles Pub előtt, amely nagyon közel esik a Liverpool stadionjához. A rajongók köszöntötték az itt elhaladó csapatukat, azonban az, hogy az ellenfél is ezen az útvonalon érkezett, már kevésbé nyerte el a tetszését néhány fanatikusnak.

Tojásokkal, palackokkal dobálták meg a buszt a rajongók – be is törték az ablakokat –, a jármű eleje és oldala sérült meg súlyosan. A kár miatt Manchesterből új buszt kellett küldeni a meccset követő visszaútra Pep Guardiola csapatának.

Jürgen Klopp még a találkozó előtt elnézést kért az eset miatt, ahogy a Liverpool hivatalos közleményt is kiadott, amelyben elítéli a károkozást, és szükség esetén segítséget ígér a manchesterieknek. Az UEFA vizsgálatot indított az ügyben.

Az esettel kapcsolatban megszólalt a Manchester City két belga játékosa is: a csapatkapitány Vincent Kompany szerint nem volt rájuk hatással a támadás a mérkőzés során, míg Kevin De Bruyne szerint „oké” volt a szurkolók akciója.

Az eset a buszon kívüli szemszögből

beIN SPORTS on Twitter

UEFA has announced it has opened disciplinary proceedings against @LFC after objects were thrown by supporters at the @ManCity team bus last night. More to come on @beINSPORTS News with @MattCritchley1 live at Anfield. #UCL #LFC https://t.co/bSOjz3pOs8



A mérkőzésről ide kattintva olvashatnak bővebben!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
LIVERPOOL (angol)–MANCHESTER CITY (angol) 3–0 (3–0)
Liverpool,
Anfield.Vezette:Brych (német).
LIVERPOOL:
Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Milner, Henderson – Oxlade-Chamberlain (A. Moreno, 85.), Mané, Szalah (Wijnaldum, 53.) – Firmino (Solanke, 71.).Menedzser:Jürgen Klopp.
MANCHESTER CITY:Ederson – Walker, Kompany, Otamendi, Laporte – Gündogan (Sterling, 57.), Fernandinho, David Silva – De Bruyne, Gabriel Jesus, Sané.Menedzser:Pep Guardiola.
Gólszerző:Szalah (12.), Oxlade-Chamberlain (21.), Mané (31.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik