BL: így juthat ingyen szálláshoz a döntő napján Kijevben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.08. 15:07
null
Reménykedhetnek a liverpooli szurkolók, hogy találnak szállást Kijevben (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája május 26-i, kijevi döntőjére érkező szurkolóknak – legyen az Real Madrid- vagy Liverpool-szimpatizáns –˜ sok nagylelkű helyi lakos ingyen szálláslehetőséget, városnézést, reggelit, sőt reptéri transzfert kínál.

 

 

„A liverpooli szempontból nagyon régóta várt döntős szereplés óriási tömegeket mozgat meg, és a helyi szállásadók és hotelek ennek hatására a Liverpool bejutása után nem csak elkezdték emelni a szállások árait, de még a meglévő foglalásokat is törölték, hogy többszörös áron újraértékesítsék. Így jártam én is, az optimistaként jó előre lefoglalt szállásom – ami januárban még 7500 hrivnyába (kb. 75 ezer forintba) került – tulajdonosa a múlt héten írt nekem egy levelet. Közölte, megemeli a foglalás árát éjszakánként 5000, tehát összesen 25 ezer hrivnyára (250 ezer forintra), amennyiben nem tetszik, nyugodtan lemondhatom” – írta Makádi Péter a Hunfield Road nevű Liverpool-blog szerkesztője.

Elmondta, hogy amíg május 22. és 24. között két főre két éjszakára már egészen kellemes szobát lehet kapni 3500 forintért, addig 26-án éjjel a legolcsóbb szobákat negyvenszeres áron lehet lefoglalni.

Ez a hirtelen jött árnövekedés arra késztette a 27 éves kijevi Viktor Kilimart, hogy elindítson egy Facebook-csoportot azok számára, akik ingyenes szálláslehetőséget biztosítanának az odalátogató szurkolóknak. Kilimar, aki két Liverpool-drukkert fogad be 26-án, azt mondta a Nemzeti Sportnak, amint meghallották a sokkoló hotelárakat, eldöntötték, megcsinálják ezt az oldalt.

„Néhány napja a haverokkal nézelődtünk az Airbnb és a Booking.com weboldalakon és egészen elképedtünk azon, hogy milyen borzasztó állapotban lévő lakásokat adnak ki hihetetlen összegekért. Ennyiért Kijevben egy egész épületet bérelhetsz hónapokig amennyit ők egy éjszakáért elkérnek. Kijev nagyváros, hárommillió ember él itt. Úgy gondoltuk, hogy nem lesz gond elszállásolni akár százezer szurkolót ingyen, ezzel talán kivehetjük a kapzsi szállásadók vitorlájából a szelet” – mondta.

A csoportnak jelenleg 3000 tagja van, és sok szabad szálláslehetőség várja az érdeklődőket. Kilimar nem is igazán szereti a focit, de fontosnak tartja, hogy az emberek úgy emlékezzenek Kijevre, mint a városra, ahol a többség jólelkű.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik