HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.24 09:47 Frissítve: 2018.08.24 17:44

BL: „Huszti mozdulata a boka és a térd közé irányult – helyes a piros lap”

A Mol Vidi FC-ből az AEK elleni BL-selejtezőn kiállított Huszti Szabolcs piros lapja továbbra is megosztja a közvéleményt. A korábbi nemzetközi játékvezető, Kőrös László szerint helyes döntés született, a Nemzeti Sport Online olvasóinak többsége szerint viszont nem ért kiállítást a szélső megmozdulása.

HIRDETÉS

 

Ahogy az egy-egy játékvezetői ítélet után sok esetben lenni szokott, ezúttal is megoszlanak a vélemények Gianluca Rocchi 23. percben hozott döntéséről, amikor kiállította Huszti Szabolcsot. 

Kíváncsiak voltunk magyar játékvezetők véleményére, ám a működő bírók és ellenőrök – noha többnyire egyetértettek az olasz bíró ítéletével – nem szívesen mondtak véleményt. Csupán az egykori nemzetközi játékvezető, a már nyugdíjas Kőrös László nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. 

„Többször is megnéztem a mérkőzésről készült felvételt – mondta Kőrös László. Így könnyű helyzetben vagyok, nem úgy, mint az olasz bíró, akinek egy pillanat alatt kellett döntenie. De közel helyezkedett az esethez és helyesen, a szabályoknak megfelelően járt el, hiszen a felvételek alapján látható, Huszti Szabolcs mozdulata nem a labdára, hanem az ellenfél boka és térd közötti részére irányult, s veszélyeztette a játékos testi épségét.”

A szabálykönyv egyes pontja világosan fogalmaz: közvetlen szabadrúgást kell ítélni, ha a szabálysértések valamelyikét egy játékos – amikor például megrúgja vagy megkísérli megrúgni a másikat – a játékvezető megítélése szerint gondatlanul, felelőtlenül vagy túlzott mértékű erőbevetéssel követi el az ellenféllel szemben. A bírók azokat a labdarúgókat büntetik, akik óvatlanul cselekszenek, figyelmen kívül hagyják tettük veszélyességét, és veszélyeztetik ellenfelük biztonságát. A szabálykönyv szerint ilyen esetben a vétkest ki kell állítani.

Ettől függetlenül olvasói szavazásunkban azok vannak többségben, akik szerint a piros lappal rossz döntést hozott Gianluca Rocchi játékvezető.

Jogosan állította ki Huszti Szabolcsot a játékvezető?

Eredmények állása
 

 

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.19 20:54:53

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A címvédő hadjárat első mérkőzése könnyed madridi sikert hozott az olasz csapat ellen.

2018.09.19 20:53:49

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Egy furcsa eset miatt kiállították a Juventusszal első BL-mérkőzését vívó portugált, társai nélküle is győztek.

2018.09.19 16:57:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Szalai Ádámék nem tudtak nyerni Ukrajnában, CR-t kiállították, a Manchester United győzött Svájcban.

2018.09.18 20:47:19

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A párizsiak kétgólos hátrányból egyenlítettek, ez sem volt elég • Nem tudott nyerni a Napoli Belgrádban.

2018.09.18 18:41:32

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A katalánok négy gólt lőttek odahaza a PSV-nek, a hollandoknak az emberelőny is kevés volt a szépítésre.

HIRDETÉS
HIRDETÉS