BL: Hulk bombázott, Arsavin villant, a Zenit továbbment

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.07. 19:55
Az orosz Zenit labdarúgócsapata odahaza 5–0-ra legyőzte a dán Nordsjaellandot a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában, így kettős győzelemmel jutott a rájátszásba (idegenben 1–0-ra nyertek a szentpéterváriak). Az Austria Wien gól nélküli döntetlenje is továbbjutást ért az izlandi Hafnarfjördur ellen, a bécsi alakulat lehet a negyedik osztrák csapat, amelyik főtáblára jut a BL-ben.

A Zenit az idegenbeli 1–0-s siker után hazai pályán sem bízta a véletlenre, a 26. percben Hulk átadásából a középen védőjétől elszakadó Roman Sirokov volt eredményes, így a szünetben az oroszoknál volt az előny.Roman Sirokov volt eredményes, így a szünetben az oroszoknál volt az előny.

A fordulás után Hulk is bevette a vendégek kapuját, a tizenhatos széléről bombázott a Nordsjaelland hálójába. A 62. percben ismét a jó felépítésű brazil volt az előkészítő, beadását Danny juttatta a hálóba. A nyáron visszatérő Andrej Arsavin gyakorlatilag első labdaérintéséből volt eredményes, a végeredményt Sirokov állította be a 93. percben. (4–0)

A 72. percben szépíthetett volna a Nordsjaelland, Luís Neto a gólvonalon kezezett, amiért kiállították, a dánok pedig büntetőt kaptak, ám Nikolai Stokholm a kapufát trafálta telibe. A Zenit így 6–0-s összesítéssel jutott a rájátszásba. A szentpétervári klub történetének második legnagyobb különbségű európai kupasikerét ünnepelhette.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

FH Hafnarfjördur (izlandi)–Austria Wien (osztrák) 0–0
Gólszerző:
Kiállítva: Suttner (62.)
Továbbjutott: az Austria Wien, 1–0-s összesítéssel

Zenit (orosz)–Nordsjaelland (dán) 5–0
Gólszerző: Sirokov (26., 93.), Hulk (50.), Danny (62.), Arsavin (68.)
Kiállítva: Luís Neto (72.)
Továbbjutott: a Zenit, kettős győzelemmel, 6–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik