BL: hiába repült a banán, az UEFA nem indít eljárást

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.09.30. 16:40
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem indít eljárást az FK Rosztov és a PSV szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésén történt banándobálás miatt.

Az ilyen és ehhez hasonló esetek vizsgálatára szakosodott FARE (Football Against Racism in Europe, Futball a rasszizmus ellen Európában) csütörtökön hívta fel az UEFA figyelmét, hogy a 2–2-es döntetlennel végződő csoportmeccs első félidejében a hazai drukkerek banánt dobtak a pályára, amelyet csak negyedórával később távolítottak el onnan a rendezők.

A holland együttesben három színes bőrű futballista – Nicolas Isimat-Mirin, Jetro Willems és Luciano Narsingh – volt a pályán.

Az UEFA pénteken közleményben jelezte, hogy nem indított fegyelmi eljárást az eset kapcsán; indoklást nem fűzött a verdikthez.

A Rosztovot – amelynek stadionja a 2018-as oroszországi világbajnokság egyik helyszíne lesz – már büntette ebben a szezonban szektorbezárással az európai szövetség a Bayern München elleni első fordulós mérkőzésen, mert drukkerei rasszista viselkedést tanúsítottak az Ajax elleni BL-selejtezõn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik