BL: Heynckes számára nem létezik az álomsorsolás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.11. 23:54
null
A bayernesek a szurkolótábor előtt – az elődöntőben a mostaninál jobban kell teljesíteniük (Fotó: AFP)
„A Bayern az elődöntőbe nullázta magát” – írja a Bild, és ennél jobban tényleg nehéz lenne összefoglalni a müncheniek Sevilla elleni visszavágóját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A 0–0-s végeredmény a Bayern továbbjutását jelentette az idegenbeli 2–1 után, de ha a bajorok ilyen teljesítményt nyújtanak az elődöntőben, nem sok jóra számíthatnak. Persze az is igaz, hogy a Sevillában nem volt elég tűzerő a hazai továbbjutás veszélyeztetéséhez.

A Bayern vezetőedzőjének, Jupp Heynckesnek megszakadt a 12 mérkőzéses, nagy sorozata a Bajnokok Ligájában: tucatnyi győzelem után a München most nem tudott nyerni az elitligában. Mindenesetre Heynckesnek van még esélye egy másik széria folytatására: eddig minden BL-idényében eljutott aktuális csapatával a döntőig. 1997–98-ban a Real Madridot, 2011–12-ben és 2012–13-ban a Bayern Münchent vezette a fináléba, és kétszer ünnepelhetett is.

„Tegnap Manchesterben és Rómában is láthatták, hogy bármi megtörténhet – nyilván nem becsülhetünk alá egy csapatot sem, amely eljutott az elődöntőig. De persze mi nagyra törők vagyunk, a célunk pedig a finálé elérése. Szerintem nincs olyan edző, akinek lenne egy elődöntős sorsolás előtt álomellenfele. Nézzék meg, mi történt tegnap a Barcelonával! Szoros mérkőzéseket várok. A mai meccsről annyit, hogy a Sevilla jól futballozott és megmutatta, hogy van hite a hazai 2–1-es vereség után is. Harcolnunk kellett ezért a továbbjutásért. Annak nagyon örülök, hogy nem kaptunk gólt, mert ezt követeltem meg a csapatomtól. Egy ilyen meccsen jóformán kötelező nullára hozni a találkozót – és ez elég is volt nekünk a továbbjutáshoz” – értékelt Heynckes.

A Sevilla kiesése lábjegyzet lett a Real Madrid elképesztően drámai mérkőzésével foglalkozó spanyol sajtóban, de ahogy a Marca is megjegyzi, az andalúzok kifejezetten jó benyomást keltettek. Más kérdés, hogy nem mentek ezzel sokra – viszont a BL-menetelésre és különösen a Manchester United kiejtésére joggal lehetnek büszkék.

„Jól futballoztunk, megtaláltuk a pályán az egyensúlyt, megvoltak a lehetőségeink, igaz, nagy ziccerekből nem akadt sok, de Sarabia vagy Correa révén így is vezetést tudtunk volna szerezni. Büszke vagyok a csapatomra, és büszke vagyok arra, hogy ennek a csapatnak lehetek az edzője. Végig hallottam a szurkolóink dalát a lelátóról, csodálatosak voltak! Azt hiszem, a párharcban nem volt szerencsénk, az első mérkőzésen kifejezetten balszerencsés gólokat kaptunk, most meg a léc mentette meg egyszer a Bayernt, de el kell fogadnunk ezt. Rendkívül erős együttes ellen estünk ki, amely megnyerheti a Bajnokok Ligáját” – vonta meg a mérleget a Sevilla edzője, Vincenzo Montella.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BAYERN MÜNCHEN (német)–SEVILLA (spanyol) 0–0
München,
Allianz Aréna. V: Collum (skót).
BAYERN MÜNCHEN: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Rafinha (Süle, 87.) – Javi Martínez – Th. Müller, James Rodríguez, Robben, Ribéry (Thiago Alcantara, 71.) – Lewandowski (S. Wagner, 77.).Vezetőedző: Jupp Heynckes
SEVILLA: Soria – J. Navas, Mercado, Lenglet, Escudero – Nzonzi, Banega – Sarabia (Sandro Ramírez, 70.), F. Vázquez (Nolito, 81.), J. Correa – Ben Yedder (Muriel, 65.). Vezetőedző: Vincenzo Montella
Továbbjutott: a Bayern München, 2–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik