BL: Henry, Bendtner... – kinek a nyomdokaiba lép Pérez?

Vágólapra másolva!
2016.12.07. 14:43
Hatodik Arsenal-játékosként szerzett mesterhármast a labdarúgó Bajnokok Ligájában Lucas Pérez. A spanyol támadó ráadásul úgy érte el ezt a bravúrt, hogy először kezdett a legrangosabb európai kupasorozatban.

Mint korábban megírtuk, az Arsenal 4–1-re legyőzte idegenben a Baselt, aminek – és a PSG botlásának – köszönhetően megnyerte a csoportját. A sikerből három góllal vette ki részét Lucas Pérez, aki a Bajnokok Ligájában kilencedik játékosként tudott triplázni rögtön az első kezdése alkalmával – ráadásul ő az első spanyol futballista, akinek ez sikerült.Mint korábban megírtuk, az Arsenal 4–1-re legyőzte idegenben a Baselt, aminek – és a PSG botlásának – köszönhetően megnyerte a csoportját. A sikerből három góllal vette ki részét Lucas Pérez, aki a Bajnokok Ligájában kilencedik játékosként tudott triplázni rögtön az első kezdése alkalmával – ráadásul ő az első spanyol futballista, akinek ez sikerült.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA, BENNE PÉREZ MESTERHÁRMASÁVAL


A Premier League-ben és a BL-ben idén eddig mindössze 205 percet játszó támadó a hatodik olyan futballistája a londoniaknak, aki mesterhármast szerzett a legrangosabb európai kupasorozatban. Korábban Thierry Henry, Nicklas Bendtner, Danny Welbeck, Olivier Giroud és néhány héttel korábban Mesut Özil volt képes hasonló teljesítményre az Arsenal színeiben.

Mint a listából kitűnik, a klubnál kivételes, illetve feledhető karriert befutó labdarúgó is képes volt a fent említett teljesítményre. Kérdés, hogy Pérez az előbbi vagy utóbbi „kategóriába” kerül be pályafutása végeztével az „ágyúsoknál”. Ezt talán még maga Wenger sem tudja megjósolni. Vagy talán mégis?

A BL-BEN MESTERHÁRMAST SZERZŐ ARSENAL-JÁTÉKOSOK
Játékos Mérkőzés Dátum
Thierry Henry Roma (olasz, idegenben) 1–3 2002.11.27
Nicklas Bendtner Porto (portugál, otthon) 5–0
2010.03.09
Danny Welbeck Galatasaray (török, o.) 4–1
2014.10.01
Olivier Giroud Olympiakosz (görög, i.) 0–3
2015.12.09
Mesut Özil Ludogorec (bolgár, o.) 6–0
2016.10.19
Lucas Pérez Basel (svájci, i.) 1–4
2016.12.06
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik