BL: hatalmas csatárbravúr, kevés hasonlót láthattunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.03. 09:42
Tizenkét alkalommal szerzett egy labdarúgó legalább négy gólt egy mérkőzésen a Bajnokok Ligájában – az egyik ilyen bravúr napra pontosan 11 esztendővel ezelőtt történt.

A nap mesternégyesének büszke tulajdonosa a Manchester United korábbi holland támadója, Ruud van Nistelrooy, aki az angol csapat mezében 2004. november 3-án a 13., a 25., a 60. és a 91. percben is betalált a cseh Sparta Praha kapujába – négy gólja közül az egyik tizenegyesből született.Ruud van Nistelrooy, aki az angol csapat mezében 2004. november 3-án a 13., a 25., a 60. és a 91. percben is betalált a cseh Sparta Praha kapujába – négy gólja közül az egyik tizenegyesből született.

Az MU 4–1-re megnyerte a meccset, a Lyon mögött tovább is jutott csoportjából, de később a nyolcaddöntőben megálljt parancsolt neki a Milan.

Van Nistelrooy öt manchesteri idénye alatt 38 európai kupagólt szerzett – és bár több mint kilenc éve elköszönt az Old Traffordtól, még mindig vezeti a vonatkozó klubrangsort Wayne Rooney (36) előtt.

A holland Marco van Basten (Milan), az olasz Simone Inzaghi (Lazio) és a horvát Dado Prso (Monaco) nyomdokaiba lépő Van Nistelrooy könyvelte el időrendben a negyedik mesternégyest az 1992-ben alapított Bajnokok Ligájában.

Azóta nyolc hasonló bravúr került a BL-krónikába, sőt hogy pontosak legyünk: Lionel Messi (Barcelona, 2012) és Luiz Adriano (Sahtar, 2014) egy-egy góllal megspékelte gyűjteményét – mesterötösükkel ők a Bajnokok Ligája meccsrekorderei.

Bent van a negyedik is – Ruud van Nistelrooy a hálóban ünnepel (Fotó: Action Images)
Bent van a negyedik is – Ruud van Nistelrooy a hálóban ünnepel (Fotó: Action Images)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik