BL: Ha engem kérdeznek, bejutunk az elődöntőbe – Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.15. 19:42
null
Pep Guardiola magabiztosan várja a Tottenham elleni párharc visszavágóját (Fotó: AFP)
Pep Guardiola, a Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere magabiztosan nyilatkozott a Tottenham Hotspur elleni Bajnokok Ligája-párharc szerdai visszavágója előtt: a spanyol szakember úgy véli, együttese bejut a legjobb négy közé, ám ennél fontosabb számára, hogy a Manchester City a következő idényben is a BL csoportkörében szerepelhet.

 

„Ha engem kérdeznek, azt mondom, bejutunk az elődöntőbe. Most így érzem. Az első meccs után is ezt éreztem, és akkor is, amikor visszanéztem a találkozót. Lehet, hogy tévedek, de úgy gondolom, bekerülünk a legjobb négy közé” – mondta Guardiola a Sky Sportsnak.

Mint ismert, a legjobb négy közé jutásért zajló párharc első mérkőzésén a manchesteri alakulat 1–0-s vereséget szenvedett a Tottenham vendégeként, így hazai pályán (két)gólos győzelmi kényszerben lép pályára szerdán.

Guardiola szavain ugyanakkor az érződik, számára sokkal fontosabb, hogy csapata a következő idényben is a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet, mint az, hogy idén bejusson az elődöntőbe.

„Az egyetlen félelmem, hogy nem indulhatunk a BL-ben. Egy vagy két napig szomorúak lennénk, ha kiesnénk a negyeddöntőben, de aztán ismét pályára lépnénk a Premier League-ben, amelyben megvan az esélyünk a bajnoki címre, valamint döntősök vagyunk az FA-kupában. A következő szezonban pedig ismét ott leszünk a BL-ben” – tette hozzá a spanyol szakember.

A Manchester City ezen a héten nemcsak az európai porondon, hanem a bajnokságban is összecsap a Tottenhammel. A két együttes BL-találkozójára szerdán 21 órától, bajnoki ütközetükre pedig szombaton 13.30-tól kerül sor.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Április 16., kedd
21.00:
Juventus (olasz)–Ajax (holland)– élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 1–1
21.00: Barcelona (spanyol)–Manchester United (angol)– élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 1–0
Az egyik mérkőzést az M4 Sport, a másikat a Spíler2 közvetíti

Április 17., szerda
21.00: FC Porto (portugál)–Liverpool (angol)– élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 0–2
21.00: Manchester City (angol)–Tottenham Hotspur (angol)– élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 0–1
Az egyik mérkőzést az M4 Sport, a másikat aSpíler2 közvetíti

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik