BL: Klopp együtt tud élni ezzel a döntetlennel - nyilatkozatok Málagából

Vágólapra másolva!
2013.04.03. 22:51
null
A Dortmund vezetőedzője, Jürgen Klopp nem elégedetlen a málagai döntetlennel (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán a Dortmundnak voltak nagyobb helyzetei a Málaga elleni idegenbeli meccsen. A legközelebb a három nagy lehetőséget is elpuskázó Mario Götze járt a gólhoz, de sem ő, sem a többször is veszélyesen kontrázó hazaik nem találtak be a kapuba, így gól nélküli döntetlennel zárult a találkozó. Lássuk a mérkőzés végi nyilatkozatokat!

 

„Együtt tudok élni a gól nélküli döntetlennel – mosolygott a mérkőzés után Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund trénere. – Jól játszottunk, egy jól felkészült ellenfél ellen, bár a befejezéseknél lehettünk volna pontosabbak is. No de majd legközelebb! Ha csak egyszer is betaláltunk volna, megtört volna az ellenfél. Tudjuk azonban, mit kell tennünk a visszavágón a győzelemért."

„Jó teljesítményt nyújtottunk, sok gólhelyzetet alakítottunk ki – így a Dortmund középpályása, Ilkay Gündogan. – Csak Mario Götze egymaga négy gólt rúghatott volna, ilyen helyzetekből pedig általában legalább egyszer eredményes szokott lenni. Nem számít, a lényeg az, hogy nem kaptunk gólt idegenben.”

„Legalább egy góllal győzelemhez segíthettem volna a csapatot – szomorkodott a lefújást követően Mario Götze, a Dortmund ékessége. – Kicsit ciki, hogy nem tettem meg. Azért az eredménnyel elégedettek vagyunk, hiszen van még egy visszavágó.”

„Jó ez az eredmény, az volt a célunk, hogy ne kapjunk gólt. Azért az kellemetlen, hogy nem is lőttünk, ám mégis elégedett vagyok. Semmi sem dőlt el, de a hazai pálya előnye mellettünk szól” – szólt Roman Weidenfeller, a németek kapusa.

„Döntetlent értünk el, a visszavágóra ez ad némi reményt. Sok bravúrt mutattam be, szerencse is kellett hozzá. Remélem, a továbbjutásban lesz része a mai teljesítményemnek” – így Willy Caballero, a Málaga kapuvédője, a mérkőzés embere.

„Nem az volt a célunk, hogy ne kapjunk gólt, mert tudjuk, a németek nagyon jók odahaza, biztosan lesz ott is sok gólszerzési lehetőségük. Nekünk ellenben nem lesz könnyű ott gólt szereznünk, de 50 százaléknyi esélyünk van erre" – bölcselkedett Jérémy Toulalan, a Málaga francia középpályása, akinek tökéletesen igaza van, hiszen vagy betalálnak ott, vagy nem.

„Még hátra van 90 perc a párharcból, ebből a szempontból fontosabb volt, hogy ne kapjunk gólt, mint az, hogy rúgjunk egyet. Azt hiszem, még minden lehetséges" – így a Bundesligát nagyon jól ismerő Roque Santa Cruz, a Málaga támadója.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
MÁLAGA (spanyol)–DORTMUND (német)
0–0
Málaga. Vezette: Eriksson (svéd)
MÁLAGA:
Caballero – Jesus Gámez, Demichelis, Weligton, Antunes – Toulalan, Iturra – Joaquín, Júlio Baptista (Santa Cruz, 76.), Isco (Duda, 87.) – Saviola (Portillo, 68.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini
DORTMUND: Weidenfeller – Piszczek, Szubotics, Felipe Santana, Schmelzer – Gündogan, Kehl (Bender, 80.) – Reus (Schieber, 69.), M. Götze (Kirch, 92.), Grosskreutz – Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik