BL: Guardiola döntőre készül, és meg akarja nyerni

Vágólapra másolva!
2016.10.31. 22:16
A Manchester City labdarúgócsapata kedden a Barcelonát látja vendégül a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. Az angol gárdát irányító Pep Guardiola szerint csak akkor juthatnak levegőhöz, ha nyernek.

A Manchester City két hete 4–0-ra kikapott Barcelonában, és egy újabb vereséggel több mint bizonytalan helyzetbe kerülne csoportjában. Ezt akarja elkerülni Pep Guardiola.A Manchester City két hete 4–0-ra kikapott Barcelonában, és egy újabb vereséggel több mint bizonytalan helyzetbe kerülne csoportjában. Ezt akarja elkerülni Pep Guardiola.

„Hogy mit szeretnék látni? – tette fel a City menedzsere a hétfői sajtótájékoztatón a kérdést, amelyet azonnal meg is válaszolt. – Azt, hogy megszerezzük a három pontot, amivel nyernénk egy kis időt. Három hónap után lehetetlenség közel kerülni ahhoz, ahogy játszani szeretnénk, de ez a mérkőzés most olyan számunkra, mintha egy döntő lenne.”

Guardiola hozzátette, igyekeznek minél többet birtokolni a labdát, mivel „a Suárez, Neymar, Messi trió gyakorlatilag megállíthatatlan”.

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 3 3 13–1 +12 9
2. Manchester City 3 1 1 1 7–7 0 4
3. Mönchengladbach 3 1 2 3–6 –3 3
4. Celtic 3 1 2 3–12 –9 1



Persze a Barcelonát irányító Luis Enrique is arra törekszik csapatával, hogy elrontsa az ellenfél játékát.

„Minél kevesebb időt kell nekik hagynunk a gondolkodásra, azaz nem lehet náluk sokat a labda. Nyomás alatt akarjuk tartani őket, és elérni, hogy minél kevesebbet támadhassanak. Biztos vagyok benne, hogy Guardiola tudja, miként nehezíthetik meg a dolgunkat. Az elmúlt három hónapban sikerült a maga képére formálnia a Cityt, amely egyre jellegzetesebb futballt játszik. Nagyon ígéretes a manchesteri csapat közeljövője.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
A-CSOPORT

20.45: Basel–PSG (Tv: Sport2)
20.45: Ludogorec–Arsenal
B-CSOPORT
18.45: Besiktas–Napoli (Tv: Sport2)
20.45: Benfica–Dinamo Kijev
C-CSOPORT
20.45: Manchester City–Barcelona (Tv: M4 Sport)
20.45: Mönchengladbach–Celtic
D-CSOPORT
20.45: PSV–Bayern München (Tv: Sport1)
20.45: Atlético Madrid–Rosztov (Tv: Film Mánia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik