BL: Guardiola csak a döntőre hívná meg volt edzőjét

Vágólapra másolva!
2016.02.23. 11:11
null
Müncheni spanyolok egymás között: Pep Guardiola útmutatásait Xabi Alonso hallgatja (Fotó: Reuters)
Pep Guardiola, a német Bayern München vezetőedzője izgalmas mérkőzésre számít a Juventus elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő mai összecsapásán. Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője sokgólos találkozót vár egy olyan csapat ellen, amely a Lionel Messi nélküli Barcelonára emlékezteti.

 

„A JUVÉNAK ESÉLYE SINCS, HA…”
„Ezt jelenti a mottónk a Mia san Mia [Vagyunk, akik vagyunk – a szerk.] – idézi a goal.com Breitnert, aki játékosként két részletben összesen kilenc évet játszott a Bayernben a hetvenes és a nyolcvanas években. – Vagyis két alkalommal meg kell mutatnunk a Juventusnak, mire vagyunk képesek, s akkor nem kell izgulni. Ha a Bayern hozza a megszokott teljesítményét, akkor a Juvénak esélye sem lesz. Még a PSG-nek sem lenne sansza, csak a Barcának és a Real Madridnak. Megítélésem szerint a két spanyol klubot leszámítva a PSG kicsivel jobb a mezőnynél, de a Juventus nem különb a többi együttesnél.”

„A Bajnokok Ligája ezen szakasza sohasem gyerekjáték, mindegy, ki az ellenfél – mondta Pep Guardiola, a Bayern München spanyol vezetőedzője. – A Juventus nagyszerű eredményeket ért el a közelmúltban, eleinte Antonio Contével, míg most Massimiliano Allegrivel. Pocsékul kezdte az idényt, de nemrég tizenöt bajnokit nyert meg sorozatban, úgyhogy izgalmas mérkőzésre számítok. Sérülések miatt csak két középhátvédünk bevethető, de mit lehet tenni? Ez a helyzet, nem panaszkodunk. A Juve remek formában van, alig kapott gólt az utóbbi hetekben. Igazán minőségi együttes, ha nem így lenne, nem nyert volna sorozatban négy bajnoki címet és jutott volna el a BL-döntőbe. Nagyon fontos, hogy gólt szerezzünk idegenben, meg akarjuk nyerni az első mérkőzést.”

Guardiolától megkérdezték, meghívja-e a torinói mérkőzésre Carlo Mazzonét, akinek kezei alatt játszott a Bresciában, s jó kapcsolatot ápol vele: „Nem, majd a döntőre meghívom” – felelte sejtelmesen a spanyol tréner. Mint ismert, a 2016-os BL-finálét Milánóban, a San Siróban rendezik meg.

„Nem hiszem, hogy a Bayern túl sokat változtatna. Tudjuk, hogy szereti birtokolni a labdát, de mi megpróbáljuk elvenni tőle – amennyire ez lehetséges. Több ez, mint egy nyolcaddöntő, olyan, mintha legalább az elődöntőt játszanánk. Az első meccs otthon lesz, ami kulcsfontosságú. Meg kell próbálnunk jobbnak lenni a Bayernnél Torinóban, mert Münchenben ugyanez a feladat sokkal nehezebb lenne” – mondta Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője.

A legutóbbi sorozat döntősét irányító szakember szerint hasonló futballal találkoznak a mostani nyolcaddöntőben, mint korábban a Barcelona elleni mérkőzésen.

„Guardiola remek edző, aki a Bayernre is átültette azt a futballfilozófiát, amit a Barcelonánál képviselt. A játékosok ugyan mások, és nincs Leo Messijük, de a filozófia ugyanaz. Legutóbb, amikor azt mondtam, hogy örülnék a nulla–nullának, rengeteg kritikát kaptam, most viszont nem hiszem, hogy gól nélküli döntetlennel zárul a mérkőzés. Azt várom, hogy több gól is szülessen.”

Az olasz szakember elárulta, hogy a csaknem egy hónapot kihagyó Mario Mandzukic és Sami Khedira már edzett, akár pályára is léphet a keddi találkozón.

BAJNOKOK LIGÁJA
FEBRUÁR 23., KEDD
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

20.45: Arsenal (angol)–FC Barcelona (spanyol) (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!)
20.45: Juventus (olasz)–Bayern München (német) (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n!)

FEBRUÁR 24., SZERDA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

20.45: Dinamo Kijev (ukrán)–Manchester City (angol) (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n!)
20.45: PSV (holland)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik