BL: Luis Enrique házon belül találta meg a bűnbakot a kiesés miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.13. 23:40
null
A két uruguayi, Luis Suárez (balra) és Diego Godín közül utóbbi örülhet (Fotó: Reuters)
Az Atlético Madrid labdarúgócsapata hazai pályán 2–0-ra nyert a címvédő FC Barcelona ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, így 3–2-es összesítéssel továbbjutott. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Hatalmas erőfeszítéseket tett azért a csapat, hogy Európa legjobb négy együttese közé jusson – nyilatkozta a mérkőzés után a duplázó Antoine Griezmann. – A győzelem a szurkolóinké is, mindig elképesztő módon szorítanak nekünk. Nagyon boldogok vagyunk, annak is örülünk, hogy sikerült tizenegy emberrel befejeznünk a mérkőzést. Tudtuk, hogy kemény meccs vár ránk, igazán keményen védekeztünk, és megérdemeltük a győzelmet. A világ egyik legjobb csapata ellen játszottunk, ellene senki sem parádézik. Büszke vagyok a csapatomra!”

„Elképesztően sokat kellett dolgozni a sikerért, megfelelő arányban birtokoltuk a labdát, voltak helyzeteink, kapufánk. Megérdemelten jutottunk tovább, még akkor is, ha a Barcelona a második félidőben sokszor beszorított bennünket a kapunk elé. A legjobb négy között járunk, de ugyanilyen alázattal kell futballoznunk a továbbiakban is” – így az Atlético-kapitány, Gabi, aki elismerte, hogy kezezett, szerinte a vonalon. Bár, mint hozzátette, a játékvezetők is tévedhetnek néha.

„Mindig nagyon nehéz az Atlético ellen játszani. Nagy kár, hogy kiestünk, sajnáljuk, most már a bajnokságra és a hazai kupára kell fókuszálnunk” – a Barcelona védője, Jordi Alba is közhelyekben beszélt a lefújást követően.

„Nem voltunk csúcsformában ezen a napon, de a második félidőben voltak helyzeteink. Nem rúgtuk be őket” – értékelt lakonikusan az FC Barcelona menedzsere, Luis Enrique.

Később bővebben is nyilatkozott természetesen a mester.

„Éppen olyan volt a mérkőzés, mint amilyet vártunk, bár azzal azért nem számoltunk, hogy az Atlético ennyire hátravontan futballozik. Nem remekeltünk, és nem kerültünk elégszer helyzetbe, amikor igen, akkor nem gondolkodtunk hideg fejjel, egyébként pedig nem futballoztunk eléggé veszélyesen. Nagyon szerettünk volna továbbjutni és megvédeni a trófeát, de csak gratulálhatunk az Atléticónak. Az első félidő nyugodt mederben folyt, arra vártak, hogy mi támadjunk, ők pedig kontrázzanak. Nem tudtunk olyan magas szinten teljesíteni, mint a szezon korábbi részében, ám ilyen a futball, fel kell állnunk a kudarc után. Fontos sorozatok várnak még ránk.”

„A kiesés száz százalékban az én hibám, hiszen én vagyok az edző” – tette még hozzá.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
ATLÉTICO MADRID (spanyol)–FC BARCELONA (spanyol) 2–0 (1–0)
Madrid,
Vicente Calderón Stadion. Vezette: Rizzoli (olasz)
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Juanfran, Godín, L. Hernández, Filipe Luís – Koke, A. Fernández (Szavics, 93.), Gabi, Saúl Níguez – Carrasco (Thomas, 74.), Griezmann (Correa, 90.). Vezetőedző: Diego Simeone
BARCELONA: Ter Stegen – Dani Alves (Sergi Roberto, 64.), Piqué, Mascherano, Alba – Rakitic (Arda Turan, 64.), Busquets, Iniesta – Messi, L. Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
Gólszerző: Griezmann (36., 88. – a másodikat 11-esből)
Továbbjutott: az Atlético Madrid, 3–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik