BL: Gerrard kiosztotta Giroud-t, Wenger „bírózott”

Vágólapra másolva!
2015.09.17. 08:28
null
Olivier Giroud az első félidő hajrájában nehéz helyzetbe sodorta a csapatát (Fotó: Action Images)
Az Olivier Giroud kiállítása miatt a 40. perctől emberhátrányban játszó Arsenal idegenben 2–1-re kikapott a Dinamo Zagrebtől a labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának első fordulójában. Arsene Wenger, az „ágyúsok” menedzsere védelmébe vette, Steven Gerrard és Rio Ferdinand, a BT Sport szakértői azonban kiosztották a francia válogatott csatárt.

Az Arsenal támadója a 23. percben reklamálásért, míg az első félidő hajrájában egy fölösleges szabálytalanságért kapott sárga lapot, amit követően Ovidiu Hategan kiállította. Arsene Wenger nem volt elragadtatva a román játékvezető teljesítményétől.

„A Dinamo első gólját lesállás előzte meg, míg a kiállítást szigorúnak érzem. Az első sárga lapot reklamálásért kapta, nem kellett volna feleselnie a bírónak, meggondolatlanul cselekedett. A másodiknál nem volt szerencséje, hogy eltalálta az ellenfél játékosát. Nem értem a játékvezetőt, véletlen szabálytalanság volt, nem ért sárga lapot az eset. Ha ezért sárga járt, sokkal több lapot is felmutathatott volna. Nem nyújtottuk a legjobbunkat, de a bíró sem” – mondta az Arsenal menedzsere.

A Bajnokok Ligáját Angliában közvetítő BT Sport szakértői, Steven Gerrard és Rio Ferdinand szerint a kiállítás Giroud gyenge játékára vezethető vissza.

„Azért tették be a csapatba, hogy megtartsa a labdákat, segítse a támadójátékot, de minden labda elpattant tőle. Az első lapot a saját butaságának köszönheti. Csak magát hibáztathatja a kiállításért, bár a második sárga szerintem szigorú volt” – mondta Gerrard, akivel Ferdinand is egyetértett.

„A frusztrációja annak tudható be, hogy nem játszott jól. Az első félidőben borzalmasan teljesített, nem tudta megtartani a labdákat” – vélekedett a Manchester United korábbi játékosa.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

F-CSOPORT
DINAMO ZAGREB–ARSENAL 2–1 (1–0)
Zágráb, Maksimir Stadion. V: Hategan (román)
Dinamo: Eduardo – Ivo Pinto, Sigali, Taravel, Pivaric – Machado, Ademi, Antolic (Rog, 82.) – Szudani, Pjaca (Benkovic, 88.), Fernandes (Coric, 74.). Vezetőedző: Zoran Mamic
Arsenal: Ospina – Debuchy, Koscielny, Gabriel, Gibbs (J. Campbell, 65.) – Arteta (Coquelin, 64.), Cazorla – Oxlade-Chamberlain (Walcott, 65.), Özil, A. Sánchez – Giroud. Menedzser: Arsene Wenger
G: Oxlade-Chamberlain (24. – öngól), Fernandes (58.), ill. Walcott (79.)
Kiállítva: Giroud (40.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik