BL, G-csoport: Diego Costa–Mourinho balhé; élen a Chelsea

Vágólapra másolva!
2015.11.24. 22:36
null
Diego Costa a földön – a piros után minden eldőlt (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjában a Chelsea 4–0-ra legyőzte idegenben a Maccabi Tel-Avivot, míg a Porto 2–0-ra kikapott otthon a Dinamo Kijevtől, így a londoniak az élre álltak a négyesben.

MACCABI–CHELSEA

A 20. percben megszerezte a vezetést a Chelsea, Willian szöglete után Gary Cahill fejesét Predrag Rajkovics még a kapufára tolta, de a kipattanót az angol középhátvéd maga vágta a kapuba (0–1). Az első félidő innentől kezdve nem a futballról, hanem Diego Costáról és José Mourinhóról szólt.

A 41. percben a korábban a Chelsea-ben is megforduló Tal Ben Haim felrúgta Diego Costát, tettéért pedig – jogosan – azonnal piros lapot kapott, ugyanakkor a fórumozók a sokaknak antipatikus spanyol támadóval szembeni szabálytalanságáért „legendának” nevezték el az izraeli védőt.

Mourinho a szünet előtt még bement pályát javítani, valamint – egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint – csúnyán összeveszett Diego Costával, a spanyol és a portugál egymásra mutogatva ordítozott egymással.

MOURINHO KERTÉSZKEDETT IS

A második félidőben újra előtérbe került a labdarúgás. Az emberelőnyben játszó Chelsea Willian szabadrúgásával növelte előnyét (0–2), majd Abdul Rahman Baba gólpasszt adott Oscarnak (0–3), a meccs végén pedig Kurt Zouma fejelt a hálóba (0–4).

John Terryt sérülés miatt a 72. percben le kellett cserélni, a helyére állt be a 72. percben az utolsó gólt szerző védő.



PORTO–DINAMO KIJEV

Az eddig veretlen Porto bebiztosíthatta volna a továbbjutását hazai pályán a Dinamo Kijev ellen, ám a 20. percben Giannelli Imbula buktatta Szerhij Ribalkát a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Andrij Jarmolenko értékesítette (0–1).

A Porto támadott, és igyekezett egyenlíteni, ehelyett újabb gólt kapott, a 64. percben Derlis González talált be, Iker Casillas hiába védett, a labda a kapuban kötött ki, ezzel kialakult a 0–2-es végeredmény.

Győzelmével a Chelsea élre állt, jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte a Portót, amellyel az utolsó körben találkozik, és ha nem kap ki, továbbjut. A Dinamo Kijev ezzel a három ponttal életben tartotta reményét, ha a következő találkozón legyőzi az eddig pont nélküli Maccabi Tel-Avivot, biztosan ott lesz a nyolcaddöntőben.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Porto–Dinamo Kijev 0–2 (Jarmolenko 35. – 11-esből, D. González 64.)
Maccabi Tel-Aviv–Chelsea 0–4 (Cahill 20., Willian 73., Oscar 77., Zouma 91.)

6. FORDULÓ (dec. 9., szerda)
Chelsea–Porto
Dinamo Kijev–Maccabi Tel-Aviv

AZ ÁLLÁS
1. Chelsea 5 3 1 1 11–3 +8 10
2. FC Porto 5 3 1 1 9–6 +3 10
3. Dinamo Kijev 5 2 2 1 7–4 +3 8
4. Maccabi Tel-Aviv 5 0 0 5 1–15 –14 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik