BL, G-csoport: a Chelsea segített, Meyer továbblőtte a Schalkét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.10. 22:36
null
Max Meyer továbblőtte a Schalkét Mariborban (Fotó: Reuters)
A Chelsea simán legyőzte a Sportingot, ezzel lehetőséget adott a Schalkénak arra, hogy kiharcolja a továbbjutást a BL G-csoportjából. A német csapat Max Meyer góljával élt is a sansszal, eldöntötte a maribori találkozót, így a gelsenkircheniek negyedik német csapatként bejutottak a legjobb 16 közé.

A Sporting kezdte pontelőnyből a G-csoport utolsó fordulóját, mégis a Schalke helyzete volt reményt keltő. Amíg ugyanis a hétpontos portugálok Londonban léptek pályára a hét végén a Newcastle-től elszenvedett bajnoki vereség után bizonyítani vágyó Chelsea ellen, a németeknek Mariborban kellett három pontot szerezniük. A Sporting számára legfeljebb az adhatott reményt, hogy a Maribor idegenben ikszelt a Schalkéval, és még számára is volt tétje a játéknapnak.

CHELSEA–SPORTING

A már egy ponttal is továbbjutó Sporting sorsa hamar kicsúszott a saját kezéből. A 8. percben Ricardo Esgaio buktatta a tizenhatoson belül Felipe Luíst, a büntetőt Cesc Fabregas értékesítette (1–0). Újabb nyolc perc elteltével André Schürrle lőtte ki a 16-os vonaláról Rui Patrício kapujának alsó sarkát (2–0). A Chelsea továbbra sem engedte ki a kezéből az irányítást, Rui Patríciónak több dolga volt, mint Petr Cechnek. A Sporting előtt a fordulás után megcsillant a remény a továbbjutást érő döntetlen megszerzésére, André Carrillo akciója után Jonathan Silva elé került a labda, az argentin lövése után a labda a lábak tengerében utat talált az alsó sarokba (2–1).

Mindössze hat percig volt egy gólra a Sporting a továbbjutást érő iksztől, Fabregas szabadrúgása után John Obi Mikel centikről kotorta a kapuba a labdát (3–1). A Sporting esélyei ezen a ponton elszálltak, s bár hősiesen küzdött a portugál csapat, sorsa Mariborban dőlt el.

MARIBOR–SCHALKE

A Schalke enyhe mezőnyfölényben játszotta végig az első félidőt Szlovéniában, igazán nagy helyzetig nem is jutottak el Klaas-Jan Huntelaarék a fegyelmezetten, szervezetten futballozó lila-sárga házigazdák ellen. Az 55. percben Huntelaar majdnem vezetést szerzett a Schalkénak, a kapufáról a gólvonalra pattanó labdáját Aleksander Rajcevic tisztázta.

A németek veszélyesebbek voltak, idő kérdése volt a gólszerzés. A 62. percben egy oldalról belőtt labdát Jasmin Handanovic kapus éppen Max Meyer elé ütött, a fiatal német pedig köszönte szépen, és a kapuba talált (0–1).

A hátralévő fél órában a Schalkénak meg kellett őriznie az előnyt. Sikerült, megelőzte a tabellán a Sportingot, és a Dortmund, a Leverkusen és a Bayern után negyedik német együttesként a nyolcaddöntőbe jutott.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 6. FORDULÓ

Chelsea (angol)–Sporting CP (portugál) 3–1 (Fabregas 8. – 11-esből, Schürrle 16., Obi Mikel 56., ill. J. Silva 50.)
Maribor (szlovén)–Schalke 04 (német) 0–1 (Meyer 62.)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Chelsea 6 4 2 17–3 +14 14
2. Schalke 6 2 2 2 9–14 –5 8
3. Sporting 6 2 1 3 12–12 0 7
4. Maribor 6 3 3 4–13 –9 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik