BL: Mi borzalmasak voltunk, a bajorok nagyszerűek - Pellegrini

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.02. 23:40
null
A Bayern erőtől duzzad... (Fotó: Action Images)
A címvédő Bayern Münchenre a CSZKA Moszkva elleni könnyű győzelem után nehéznek ígérkező manchesteri kirándulás várt a Bajnokok Ligája D-csoportjának 2. fordulójában a City ellen, de a németek lehengerlő játékkal 3–1-re nyertek úgy is, hogy a végére teljesen kiengedtek, Jérome Boatenget pedig kiállították.

„Uraltuk a mérkőzést, domináltuk a labdaszerzést, nagyon boldogok vagyunk – mondta a győztes hadvezér, Josep Guardiola. – Nagyon örülök, mert azért jöttem Münchenbe, hogy így játsszunk a nagy-nagy csapatok ellen. Hat pontot szereztünk a BL-ben, nagy lépést tettünk előre, ami nagy örömmel tölt el bennünket."

...ez pedig mindent elmond a City teljesítményéről (Fotó: Reuters)
...ez pedig mindent elmond a City teljesítményéről (Fotó: Reuters)

„Borzalmasan futballoztunk, a bajorok viszont nagyszerűen. Hatalmas hibákat követtünk el, ezekből gólokat kaptunk. Mi más fordulatszámon pörögtünk, az ellenfél többet birtokolta a labdát, és nem hittem volna, hogy megváltozik ez ezen a mérkőzésen. Aztán beállt David Silva, aki húsz percet bírt ma, és mindjárt többet volt miénk a labda. Fontos volt ez a találkozó, már csak azért is, mert láttuk, hogy milyen szintre kellene emelkednünk. Bizony, sok mindenen el kell gondolkodnunk..." – mondta meg őszintén a hazaiak menedzsere, Manuel Pellegrini.

„Az első hetven percben fantasztikusan futballoztunk, amikor ennyire jól mennek dolgaid a pályán, hatalmas öröm tölt el; főleg, ha egy olyan minőségi csapat ellen lépsz pályára, mint a City. Nem gondoltuk volna, hogy ilyen kényelmesen győzünk, de ez a mi dicsőségünk. A City védelme kissé szervezetlen volt, jól használtuk ki, hogy teret adtak támadásainknak. Néhány akciónkat egyenesen parádésan sikerült befejeznünk" – örömködött Arjen Robben is.

„A City nagyszerű csapat, de mi szervezetten futballoztunk. Jó rajtot vettünk, helyzeteink voltak, hátul pedig szorosan zártunk. Nagyon jók voltunk az első hetven percben, de hát egy ilyen csapattól, mint a City, bármikor kaphatsz egy gólt. Kissé kapkodtunk a szépítés után, ám abszolúte megérdemeltük a sikert" – értékelt az ezúttal a középpályán szerepet kapó csapatkapitány, Philipp Lahm.

„Tudtuk, hogy remek csapat ellen lépünk pályára, és meg is mutatta a Bayern, hogy mit tud, miért is ő a BL-címvédő. Fel kellett tenni kezünket, és megadni magunkat a jobbik csapatnak. Nem játszottak egyetlen csatárral sem, mégis rengeteget mozogtak elöl, néha úgy éreztem, mintha eggyel többen lettek volna. Tudunk fejlődni még, ennél jobban játszani, ebben biztos vagyok, egyébként is sokan fáradtak voltak nálunk" – nyilatkozta a hazaiak védője, Micah Richards.

„A City jó csapat, de mi remekül játszottunk az első félidőben, sokszor tudtunk megindulni, majd a második félidőben az elején gólt tudtunk szerezni. Fontos, hogy hat pontunk van, a következő mérkőzésekre tekintettel is. Jól megy nekem a játék, élvezem a futballt, így kell tovább dolgoznunk, így kell koncentrálnunk. Most pihenünk egy picit, aztán jön a Bayer Leverkusen, hiszen a bajnokságért nagy csatát vívunk a Dortmunddal" – értékelt a mérkőzés után Franck Ribéry, a németek francia légiósa.

BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MANCHESTER CITY (angol)–BAYERN MÜNCHEN (német) 1
–3
Manchester
, Etihad Stadion, 47 000 néző. V: Kuipers (holland)
Manchester City: Hart – Richards, Kompany, Nasztaszics, Clichy – Y. Touré, Fernandinho – J. Navas, Agüero (D. Silva, 70.), Nasri (Milner, 70.) – Dzeko (Negredo, 57.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini
A kispadon: Pantilimon (k.), Zabaleta, Lescott, Javi García
B. München: Neuer – Rafinha, J. Boateng, Dante, Alaba – Lahm, Schweinsteiger (Kirchhoff, 76.) – Robben (Shaqiri, 78.), Kroos, Ribéry (Götze, 85.) – Th. Müller. Vezetőedző: Josep Guardiola
A kispadon: Starke (k.), Van Buyten, Contento, Mandzukic
Gólszerző: Negredo (79.), ill. Ribéry (7.), Th. Müller (56.), Robben (60.)
Kiállítva: J. Boateng (86.)

KORÁBBAN
CSZKA MOSZKVA (orosz)–VIKTORIA PLZEN (cseh) 3–2
Szentpétervár,
Petrovszkij Stadion. V: Nijhuis (holland)
Gólszerző:
Tosics (19.), Honda (29.), Rezník (78. – öngól), ill. Rajtoral (4.), Bakos (91.)

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München 2 2 0 0 6–1 +5 6
2. Manchester City 2 1 0 1 4–3 +1 3
3. CSZKA Moszkva 2 1 0 1 3–5 –2 3
4. Viktoria Plzen 2 0 0 2 2–6 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik