BL: Van Gaal előre megmondta, de pech, és a bíró is hibás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.08. 23:50
null
Louis van Gaal nehezen emésztette meg a történteket (Fotó: Action Images)
Kiesett a Manchester United a labdarúgó Bajnokok Ligájából, ugyanis a B-csoport utolsó fordulójában kikapott a Wolfsburg otthonában, a másik rivális, a holland PSV pedig nem tette meg azt a szívességet az angoloknak, hogy vereséget szenvedjen a CSZKA Moszkvától. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Már korábban leszögeztem, hogy a közvélekedés ellenére ez nagyon nehéz csoport, láthattuk, mire voltunk képesek mi, és mire voltak képesek az ellenfelek – nyilatkozta a mérkőzés után Louis van Gaal, az MU menedzsere. – Azt is megmondtam a játékosoknak, hogy idő kell ahhoz, hogy összeérjenek, ez nem megy egyetlen idény alatt. Véget ért a BL-kaland, nem mutathatjuk meg többé tudásunkat ebben a sorozatban, pedig ez a legjobb hely erre. Egy év múlva ismét szerepelhetünk itt, de addig is lesz hol harcolnunk, gondolok itt a bajnokságra és az FA-kupára.”

„Nehéz megérteni, hogyan is kaphattunk ki most. Örülök, hogy betaláltunk, de nem örülök annak, hogy kétszer is perceken belül válaszolt az ellenfél. Ki kell elemeznünk, hogy mi is történt, mert általában nem ez a gyengénk. Meg kell mondjam, nem voltunk szerencsések ma a játékvezetői döntések tekintetében, ám ez a Wolfsburg elleni első meccsre is igaz. Amikor ennyire egyforma erejű csapatok harcolnak egymással egy csoportban, az ilyen játékvezetői döntések a továbbjutásról is dönthetnek."

„Ha az asszisztens szempontjából nézzük a meg nem adott gólunkat, akkor jó a döntés. De ha először megadod a gólt, aztán körbevesznek a tiltakozó játékosok, és te visszavonatod a találatot, akkor az már meredekebb dolog. Nem hiszem, hogy Juan Mata zavarta volna a kapust, mert a labda egyébként is a kapuba tartott. Kétlem, hogy Mata elérhette volna a labdát” – tért ki a holland mester a mérkőzés egyik kulcsjelenetére, de a szakértők szerint jól döntött a szerb játékvezetői csapat.

„Nem egyszerű ez, nagyon csalódottak vagyunk, nyernünk kellett volna odahaza a PSV ellen – így a mérkőzés után a Manchester United középpályása, Marouane Fellaini. – Sok helyzetet teremtettünk most is, győzhettünk volna, ám az ellenfél betalált három pontrúgás után. Jobban kellett volna védekeznünk, de a szerencsével is hadilábon álltunk. Az utolsó tíz percben tíz emberrel játszottunk, ugyanis Chris Smalling lesérült, és már nem volt cserelehetőségünk. Így azért sokkal nehezebb dolgunk volt. El kell gyorsan felejtenünk ezt a kudarcot, gyorsan magunkhoz kell térnünk, és már csak a következő mérkőzésre szabad koncentrálnunk.”

„Egyre rosszabb a gárda, ha összeállnának egy csapatba azok a játékosok, akik elmentek a klubtól Van Gaal alatt az elmúlt 18 hónapban, mint Rafael, Evans, Evra, Nani, Kagava, Van Persie, Nani, Chicharito, Januzaj és Welbeck, megvernék a jelenlegi MU-t” – mérgelődött az a Michael Owen, aki hat éve még mesterhármasig jutott a United színeiben a Wolfsburg otthonában.

„Kínos...” – foglalhatjuk össze tömören az egyik MU-ikon, Rio Ferdinand véleményét.

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 6. FORDULÓ

Wolfsburg–Manchester United 3–2 (Naldo 13., 84., Vieirinha 29., ill. Martial 10., Guilavogui 82. – öngól)

PSV–CSZKA Moszkva 2–1 (L. de Jong 78., Pröpper 86., ill. Ignasevics 76. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ CIKKÜNKET A CSOPORTRÓL ITT OLVASHATJA!

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Wolfsburg 6 4 0 2 9–6 +3 12
2. PSV Eindhoven 6 3 1 2 8–7 +1 10
3. Manchester United 6 2 2 2 7–7 0 8
4. CSZKA Moszkva 6 1 1 4 5–9 –4 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik